Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ kapsamında açığa alınan 5 polis göreve iade edildi

Manisa’da FETÖ ile bağlantılı olduğu düşünülen bin 826 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırılırken, 14’ünün de sözleşmeleri feshedildi. Manisa’da şimdiye kadar toplam bin 840 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı,...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’da FETÖ ile bağlantılı olduğu düşünülen bin 826 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırılırken, 14’ünün de sözleşmeleri feshedildi. Manisa’da şimdiye kadar toplam bin 840 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı, 72’sinin tutuklandığı ve 75’inin de gözaltında olduğu açıklanırken, görevden uzaklaştırılan 5 polisin görevlerine iade edildiği öğrenildi.
Manisa Valiliği, il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan kamu personeli sayılarını paylaştı. 1 Ağustos saat 14.00 itibariyle Manisa’da görevden uzaklaştırılan ve sözleşmeleri feshedilen kamu personeli sayısının bin 840’a çıktığı bildirildi. Manisa’da 3 vali yardımcısı, bir kaymakam, Tugay Komutanı ve Merkez Komutanının da aralarında bulunduğu 72 kamu personeli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 72 tutukludan 36’sının emniyet personeli, 11’inin adliye çalışanı, 5’inin Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, 5’inin Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi, 2’sinin Milli Eğitim Müdürlüğü, 2’sinin Celal Bayar Üniversitesi, 2’sinin Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi, birer kişinin de Manisa Ağır Ceza Mahkemesi, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ve jandarmadan olduğu bildirildi.
Yapılan açıklamada Manisa Emniyet Müdürlüğü’nden 30, Celal Bayar Üniversitesi’nden 26, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden 3, İl Sağlık Müdürlüğü’nden 3, Salihli Adliyesi’nden 2, Alaşehir Devlet Hastanesi, Manisa Valiliği, vergi dairesinden de birer kişi olmak üzere toplam 75 kişinin de gözaltında olduğu bildirildi.
Manisa’da soruşturma kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bin 14, Emniyet Müdürlüğü’nden 375, İl Sağlık Müdürlüğü’nden 151 ve Celal Bayar Üniversitesi’nden 104 kamu personeli görevden uzaklaştırılmıştı. 41 farklı kurumdan toplam bin 840 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı Manisa’da idari soruşturması süren 17 kişinin bulunduğu, 29 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi. 6 kişinin başka illere teslim edildiği FETÖ operasyonlarında 6 kişinin de serbest bırakıldığı açıklanırken, Emniyet Müdürlüğü’nde açığa alınan 5 kişinin ise görevlerine iade edildiği bildirildi. Bu arada pasaportları iptal edilen kamu personeli sayısının ise bin 267’ye ulaştığı bilgisi de yapılan açıklamada duyuruldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.