Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ, Hakim Çambel’i ölüme ’sürgün’ etti

Erzurum’da 19 Ocak 2014 tarihinde evinde intihar ettiği öne sürülen Hakim Alaattin Çambel’in, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndaki FETÖ’cüler tarafından ölüme sürüklendiği, 2 bin 847 hakim ve savcının meslekten atılma gerekçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum’da 19 Ocak 2014 tarihinde evinde intihar ettiği öne sürülen Hakim Alaattin Çambel’in, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndaki FETÖ’cüler tarafından ölüme sürüklendiği, 2 bin 847 hakim ve savcının meslekten atılma gerekçesinde yer aldı.
Erzurum Adliyesinde Çocuk Mahkemesi Başkanı olarak görev yapan Hakim Alaattin Çambel (52), 19 Ocak 2014 tarihinde saat 21.30 sıralarında kaldığı adliye lojmanlarında, beylik tabancasıyla kalbine ateş açarak intihar etti. Eve gelip babasının kanlar içerisinde yerde baygın bir şekilde yattığını gören 18 yaşındaki oğlu İlker Çambel, ’Kurtarın babamı’ diye feryat etti. Olay yerinde hayatını kaybeden Hakim Çambel için Erzurum Adliyesi önünde tören düzenlendi. Çambel’in cenazesi memleketi Manisa’da toprağa verildi.
15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasının ardından HSYK, 24 Ağustos’ta 2 bin 847 hakimi ihraç etti. İhraç sırasında bazı yaşanan olaylar karar gerekçesine yazıldı.
Bunlardan birisi de 2014 yılının başlarında intihar eden hakim Alaattin Çambel’e ilişkin olay oldu. Gerekçede, FETÖ örgütünün talimatları doğrultusunda hareket eden eski HSYK’nın, soğuk yerde çalışamayacağına dair raporu olan hakimi Erzurum’a sürdüğü, hakimin hastalığının daha da arttığı yönündeki şikayetini işleme almadığı sonrasında ise hakimin intihar ettiği yer aldı.
"Mazeretler dikkate alınmadı"
Çambel’in lojmanda beylik tabancasıyla intihar etmesine FETÖ’nün neden olduğu HSYK’nın gerekçeli kararında ayrıntılarıyla anlatıldı. Kararda, FETÖ’nün hedefinde olan hakim ve savcıların ünvanlı görevlere atanmasının engellendiği veya unvanlı görevde olan bazı hakim ve savcılarının bu görevlerden alındığı ifade edildi. Kendilerinden olmayan hakim ve savcıların atamalarının yapılması bir yana sağlık sorunları gibi mazeretlerini dahi dikkate almayarak adeta ölüme sürgün edildikleri belirtildi.
O olayın rapora yansıyan bölümü
HSYK’nın gerekçeli kararında, hakim Çamlıbel’in ölümüne ilişkin, "Yine FETÖ/PDY’nin, devleti ele geçirmek maksadıyla gerçekleştirdiği bazı tasarruflara sözde bir meşruiyet kazandırmak amacıyla geçmiş dönemde yapılan bazı denetimlerde, performans değerlendirme ve geliştirme formlarının, gerçek durumla bağdaşmayan şekilde düzenlenmesi suretiyle örgüt mensubu olan hakim ve Cumhuriyet savcılarının unvanlı görevlere atanmasının önü açılırken, örgütün hedef olarak gördüğü hakim ve Cumhuriyet savcılarının unvanlı görevlere atanmasının engellendiği yahut unvanlı görevde olan bazı hakim ve Cumhuriyet savcılarının bu görevlerden alındığı, kendilerinden olmayan hakim ve Cumhuriyet savcılarının unvanlı görevlere atanmaları bir yana, sağlık sorunları gibi mazeretlerinin dahi nazara alınmayarak adeta ölüme sürgün edildikleri, akla ilk gelen örneğin hakim Alaattin Çambel olduğu, soğuk iklimin tetikleyici bir etken olduğu Crohn hastalığına düçar olan ve bu hastalığına dair de özlük dosyasında sağlık kurulu raporu bulunan hakim Alaattin Çambel’in, 2011 yılı yaz kararnamesiyle Ceyhan ilçesinden Türkiye’nin en soğuk ili olarak bilinen Erzurum iline tayin edildiği, atamaya karşı yaptığı itirazların reddedildiği, 2 yıl çalıştıktan sonra 2013 yılı yaz kararnamesiyle hastalığının arttığını belirterek başka herhangi bir yere atamasının yapılmasını talep ettiği ancak dönemin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun bu talebe duyarsız kalarak adı geçen hakimi adeta bile bile ölüme mahküm ettiği, hastalığı ilerleyen ve uğradığı zulme daha fazla dayanamayan hakimin tüm çabaları sonuçsuz kalınca 19/01/2014 tarihinde intihar ettiği" ifadeleri yer aldı.
"Adana’dan Erzurum’a tayin ettiler"
Hakim Alaattin Çambel’in intihar etmesine sebep olan süreç kararda anlatıldı. Çambel’in soğuk iklimin tetikleyici bir etken olduğu ’Crohn’ hastası olduğu, özlük dosyasında sağlık kurulu raporu bulunmasına rağmen 2011 yılı yaz kararnamesiyle Adana Ceyhan ilçesinden Türkiye’nin en soğuk ili olarak bilinen Erzurum iline tayin edildiği aktarıldı.
"Hastalığım arttı beni tayin edin"
Çambel’in atamaya karşı yaptığı itirazların reddedildiği ifade edilen gerekçeli kararda, Çambel’in 2 yıl çalıştıktan sonra 2013 yılı yaz kararnamesiyle hastalığının arttığını belirterek başka herhangi bir yere tayinini istediği ancak dönemin HSYK’sının bu talebe duyarsız kaldığı ifade edildi.
"Zulme fazla dayanamadı"
HSYK’nın bu talebe duyarsız kalarak Çambel’i adeta bile bile ölüme mahkum ettiğine dikkat çekilen kararda, hastalığı ilerleyen ve uğradığı zülme daha fazla dayanamayan hakimin tüm çabaları sonuçsuz kalınca 19 Ocak 2014 tarihinde intihar ettiği ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.