Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ'cü hakimden itiraflar!

Eski Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya ile ilişkisi; Kozmik Oda davası ve MHP’nin kongre sürecinde verdiği kararlar nedeniyle kritik bir öneme sahip olan ve darbe girişiminden sonra gözaltına alınan hakim Burhan Yaz 2 gün ifade verdi. Yaz, tutuklanarak cezaevine kondu

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ'cü hakimden itiraflar!
Darbe girişimi soruşturmasında kapsamında gözaltına alınan Hakim Burhan Yaz tutuklandı. Hakim Yaz, savcılık sorgusunda, kamuoyunda Şemdinli Savcısı olarak bilinen ve son günlerde cemaat ile ilişkisiyle ilgili olarak yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Ferhat Sarıkaya ile okuldan arkadaş olduğunu ve ona para götürdüğünü kabul etti. Hakim Yaz, MHP davasında verdiği karar konusunda da baskı görmediğini söyledi.

2 GÜN İFADE VERDİ

Eski Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya ile ilişkisi ve MHP’nin kongre sürecinde verdiği kararlar nedeniyle kritik bir öneme sahip olan Hakim Burhan Yaz, darbe soruşturması kapsamında savcılığa iki gün süren bir ifade verdi. Yaz, ifadesinin ardından, Ankara 9. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Hakim yaz ifadesinde, fakir bir ailenin çocuğu olduğunu, cemaatle üniversite yıllarında tanıştığını, bu tanışıklığının Adalet Müfettişliği yaptığı yıllarda devam ettiğini söylediği öğrenildi.

ARKADAŞIM, PARA GÖTÜRDÜM

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın adını Şemdinli iddianamesine yazan, Van 100. Yıl Üniversitesi Genel Sekreteri Enver Arpalı’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde intihar ettiği soruşturmayı da yürüten Savcı Ferhat Sarıkaya ile okul arkadaşı olduğunu belirten Yaz, Sarıkaya’ya para götürdüğünü itiraf ederek, “Şimdi ismini hatırlamadığım bir kişi tarafından Sarıkaya’ya verilmesi için getirilen parayı ben de götürüp teslim ettim” dedi.

YAZ, BENİ SALTANA TESLİM ETTİ DEMİŞTİ

Ferhat Sarıkaya ifadesinde kendisinin yurtdışına gitmesi konusunda Hakim Yaz’ın 15-20 bin TL para getirdiğini söyleyerek, “Parayı bankadaki hesabıma yatırdı. Ben Güney Afrika’ya gittikten sonra Burhan Yaz eşiyle birlikte yanıma geldi. Güney Afrika’dan Eylül 2007’de Türkiye’ye döndüm. Burhan Yaz beni havaalanından alarak Ankara’ya getirdi ve Mehmet Saltan’a teslim etti” demişti.

MHP DAVASINDA BASKI GÖRMEDİM

Yaz, ifadesinde, MHP kurultay davasında Ankara 25. İcra Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ihtiyati tedbir kararını durdurarak, kurultayın önünü açan kararla ilgili de açıklamalarda bulundu. Yaz’ın, ifadesinde, kararı verirken baskı görmediğini, kendisine talimat veren olmadığını, Yargıtay kararlarını uyguladığını söylediği bildirildi. HSYK kararıyla açığa alınan yargı üyeleri arasında bulunan hakim Nihal Uslu da tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.