Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fethullah Gülen’in halasının oğlu Eskişehir’de yakalandı

Eskişehir’de, düzenlenen operasyonlarla aralarında Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’in halasının oğlu ile kapatılan Zaman Gazetesi’nin eski muhabirinin de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.Edinilen...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 03:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 03:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de, düzenlenen operasyonlarla aralarında Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’in halasının oğlu ile kapatılan Zaman Gazetesi’nin eski muhabirinin de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında örgütün önemli isimleri arasında yer alan ve DSİ Eskişehir Şube Müdürlüğünde görevli Fetullah Gülen’in halaoğlu oğlu olan Ankara Anayasal Suçlar Mahkemesi tahkikatınca hakkında yakalama kararı bulunan Kazım Avcı’nın oğlu Nurettin Sait Avcı ve aynı iş yerinde çalışan FETÖ’nün üst düzey yöneticisi olduğu düşünülen Necdet Aydın ile kapatılan Zaman Gazetesi muhabiri Mehmet Kuru, eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.
Gazetecinin evinden 1 dolar çıktı
Şüphelilerden Avcı ile Aydın’ın ev ve iş yerlerinde yapılan arama ve kontrollerde, örgüte ait dökümanlar ele geçirilirken, gazeteci Kuru’nun evinde ise 1 dolar ile çeşitli örgütsel dökümanların ele geçirildiği öğrenildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Adliyeye sevk edilen 34 polisten 11’i de tutuklandı
Öte yandan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 34 polisten 11’inin de tutuklandığı bildirildi. Tutuklanan polisler arasında eski Personel Şube Müdürü Ercan Çulha, eski EKKM Müdürü Mehmet Yediparmak ile bir de emniyet amirinin bulunduğu öğrenilirken, 23 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.
Daha önceden de adliyeye sevk edilen 54 emniyet personelinden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.