Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fethiye’de Koyda Yangın

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bungalov evlerin bulunduğu koyda yangın çıktı. Yangında çok sayıda bungalov kül olurken, kundaklama şüphesi üzerinde duran güvenlik güçleri 1 kişiyi gözaltına aldı.Fethiye’nin Faralya Mahallesi Kabak Koyu’nda...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın Fethiye ilçesinde bungalov evlerin bulunduğu koyda yangın çıktı. Yangında çok sayıda bungalov kül olurken, kundaklama şüphesi üzerinde duran güvenlik güçleri 1 kişiyi gözaltına aldı.
Fethiye’nin Faralya Mahallesi Kabak Koyu’nda sabah saat 04.00 sıralarında kundaklama sonucu Laço isimli kampta yangın çıktı. Turizmci Ali İncekara’ya ait kampta başlayan yangın bungalovları alev topuna çevirdi. Kamp alanındaki ağaçların da alevlere teslim olduğu yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye İtfaiye Grup Amirliği ekipleri ile Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Orman Yangın Söndürme ekipleri ve UMKE müdahale etti. Yörenin sarp olması ve yolun düzgün olmaması nedeniyle bölgeye 05.00 sıralarında ulaşabildi. İtfaiye ve Orman İşletme Yangın Söndürme ekiplerinin çabasıyla yangın çevredeki diğer işletmelerle ormanlık alana sıçramadan söndürüldü. Yangında Ali İncekara’ya ait kamptaki 15 adet bungalov tamamen yanarken, alevler yakında bulunan Sultan ve Naturel Life kamplarına da sıçradı. Bu iki kampta da 4 adet bungalov yanarken toplam 3 tesiste yaklaşık 200-250 bin TL’lik zarar olduğu öğrenildi. Yangın anında kampta 5 müşterinin bulunduğu, ayrıca 4-5 personelin alevlerden son anda kurtuldukları öğrenildi.
KUNDAKLAMA İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR
Ölüdeniz kampının kundaklama sonucu yandığı iddiasıyla Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı, Erkan G.’yi gözaltına aldı. Erkan G.’nin kamp ilgilileriyle tartıştığı, plastik sandalyeleri bir araya toplayıp yaktığı, yangının bu yüzden çıktığı tahmin edilirken aşırı alkollü olan şahsın ifadesinin yeniden alınacağı öğrenildi.
’’RÜZGAR OLMAMASI BÜYÜK ŞANS’’
Koya karayoluyla ulaşımın zor olduğunu söyleyen Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, "Bazı bugalovlarda müşteri varmış. Ekipler geldi ve müdahale etti" dedi. Rüzgar olmamasının büyük bir şans olduğunu ifade eden Muhtar Karaburun,’’Yangın ormana sıçramadan kontrol altına alındı" dedi.
Soruşturma jandarma tarafından çok yönlü olarak sürdürülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.