Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fethiye’de imam sela okunan caminin elektriğini kesti

Fethiye’de, darbe girişiminin yaşandığı gece sela okunan bir caminin elektriğinin başka camide görevli imam tarafından bilinçli olarak kesildiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Camiye askeri araçla gelen imam, güvenlik kameralarına...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fethiye’de imam sela okunan caminin elektriğini kesti
Fethiye’de, darbe girişiminin yaşandığı gece sela okunan bir caminin elektriğinin başka camide görevli imam tarafından bilinçli olarak kesildiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Camiye askeri araçla gelen imam, güvenlik kameralarına yansıdı.
Edinilen bilgilere göre, 15 Temmuz Cuma gecesi bir grup asker tarafından darbe girişiminin yaşanmasının ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Fethiye’deki camilerde de sela okunmaya başlandı. Yeşil Üzümlü Mahallesi’nde bulunan Selçuklu Camisi’nde sela okunduğu sırada, caminin önüne jandarma aracı ve Mahalle Muhtarı E.A. ile birlikte gelen Fethiye Merkez Cami İmamı İ.D., cep telefonunun ışığından yararlanarak girdiği caminin elektriklerini kesti. İ.D.’nin camiye girmesiyle birlikte tüm ışıklar kapandı ve güvenlik kamerası kayıttan çıktı.
Yaşananlara şahit olan mahalle sakini Mehmet Demirezen, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına giderek hem muhtar hem de imam hakkında suç duyurusunda bulundu. Vatan, millet, bayrak ve ezan sevgisi olmayanların hoparlörden gelen sela ve tekbir seslerine rahatsız oldukları için sesi kestiklerini savunan Demirezen, caminin elektriğini keserek selanın susmasını sağlayanların darbe girişiminde bulunanlarla aynı konumda bulunduğunu belirterek, "Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Fethiye Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğünü bilgilendirdim. Bu insanların cezalandırılmasını ve bir daha böyle bir olay gerçekleştirildiği zaman ezana, bayrağa, cumhuriyetimize dokunacak olan insanlara ibret olmasını istiyorum" dedi.
Mahalle Muhtarı E.A.’nın seladan rahatsız olduğunu, mahalledeki imamları arayarak selaları susturmalarını istediğini iddia eden Demirezen, "Muhtar, tehdit etmek şartıyla ’Buranın mülki amiri benim. Ben ne dersem onu yapacaksınız’ diyor ve imamlardan selaları susturmasını istiyor. Merkez camisinin imamı üzümlü jandarma karakolundan yardım istiyor. Jandarma ile birlikte bu işi gerçekleştiriyorlar. Muhtar bu insanları kışkırtmak şartıyla bu olayları gerçekleştiriyor" şeklinde konuştu.
Seladan rahatsız olduğu iddialarını yalanlayan muhtar E.A., "Bu iddiaları kabul etmiyorum. Ben o gün akşam olaylar başladığında vatandaş birbirine girmesin diye sokağa çıktım. Caminin elektriğinin kesilmesiyle ilgili olarak benim bir tasarrufum söz konusu değildir" dedi.
Soruşturma Açıldı
Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu da mahalleden duyarlı bir vatandaşın savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ve durumu kendilerine ilettiğini söyledi. Kadıoğlu, konuyla ilgili kendi personelleri hakkında idari işlem başlattıklarını bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.