Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fethiye’de günlük gezi teknesi battı

Fethiye’de kordon boyunda bağlı bulunan 23 metre uzunluğundaki günlük gezi teknesi henüz bilinmeyen bir nedenle battı. Yarıya kadar batan teknede yaklaşık 150 bin liralık zarar oluştuğu belirtildi.Fethiye kordon boyunda Hasan Tunç isimli vatandaşa...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fethiye’de kordon boyunda bağlı bulunan 23 metre uzunluğundaki günlük gezi teknesi henüz bilinmeyen bir nedenle battı. Yarıya kadar batan teknede yaklaşık 150 bin liralık zarar oluştuğu belirtildi.
Fethiye kordon boyunda Hasan Tunç isimli vatandaşa ait olan 800 bin liralık turistlik günlük gezi teknesi bilinmeyen bir nedenle battı. Teknenin battığını gören vatandaşlar hemen Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye İtfaiye Grup Amirliği ve polis ekiplerine haber verdiler. İtfaiye ekipleri batan tekneyi çıkaramayınca olay yerine özel şirkete ait bir vinç ve dalgıç ekipleri geldi. Çevredeki vatandaşların da yardımıyla batan tekneyi çıkarmaya çalışan ekipler, tekneyi alttan halatlarla sararak vinç yardımıyla çıkarmaya çalıştı.
Teknenin henüz 1 yılını dahi doldurmadığını belirten 12 Adalar ve Koyları Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Güven Altuğ, teknenin bilinmeyen bir nedenle battığını söyledi. Olayda her hangi bir kasıt olmadığının altını çizen Altuğ, “Hepimize geçmiş olsun biz denizcilerin fıtratında olan olaylardan bir tanesi. Zor şartlarda para kazanmanın örneklerinden birini yaşıyoruz. Yüzde yüz hiçbir kasıt olmadığına inanıyoruz. Çünkü daha yeni motorunu yaptırdı. Karaya çıkınca bilirkişi teknenin neden battığını net şekilde söyleyecek. Dalgıçlar, kurtarıcılar tekneyi yavaşça kaldırıp teknenin içindeki suyu boşaltacak. Burada sevindirici olay teknenin motoru, şanzımanı bakımdaydı. Bunlar olmadığı için teknede sızıntı olmadı. En büyük şansımız denizin temiz kalması” dedi.
İMEAK Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ise “Teknenin nasıl battığı bilinmiyor. Ama kasıt olmadığı kesin. Arkadaşımıza geçmiş olsun. İnşallah daha fazla hasar görmeden tekneyi çıkarırlar” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.