Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatsa’da sel felaketi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağış sel felaketine neden oldu.Son 50 yılın en büyük yağmuru olarak değerlendirilen sel felaketinde evlerinde mahsur kalan vatandaşlar uzun bir bekleyişin ardından iş makineleri...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatsa’da sel felaketi
Ordu’nun Fatsa ilçesinde dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağış sel felaketine neden oldu.
Son 50 yılın en büyük yağmuru olarak değerlendirilen sel felaketinde evlerinde mahsur kalan vatandaşlar uzun bir bekleyişin ardından iş makineleri sayesinde kurtarıldılar.
Sel nedeniyle Fatsa-Çamaş-Çatalpınar-Aybastı-Reşadiye yolunun bir kısmı, Fatsa-Ilıca-Aslancami yolunun tamamı ulaşıma kapandı. Yine aynı bölgede Özel Sanayi Sitesi’nde bulunan dükkanların tamamı da sular altında kaldı. Bayram namazı için erken saatte evlerinden çıkan vatandaşlar Ilıca Kavşağı’nda gördükleri manzara karşısında adeta şoke oldular. Ilıca Irmağı’ndan gelen aşırı sel suyu önüne ne kattıysa Karadeniz’e sürüklerken sabahın erken saatlerinden itibaren Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk de Ilıca Kavşağı’na gelerek mağdur olan vatandaşlara ulaşım sağlanması konusunda birimleri harekete geçirdiler. Bir müddet sonra da Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da afet bölgesine gelerek incelemelerde bulundular.
“Önceliğimiz can kaybını önlemek”
Sel bölgesinde ilk açıklamayı yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan dün geceden beri yağan aşırı yağmurun sel felaketine neden olduğunu belirterek, “Sel suyu Ilıca Aslancami bölgesinde çok büyük taşkınlara neden oldu. Yollara ve köprülere çok ciddi zararlar verdi. Ilıca ve birçok mahallelerle irtibat kesildi. Şu andaki önceliğimiz can güvenliğini sağlamak. Sel suları başta Özel Sanayi Sitesi olmak üzere geniş bir alana yayılmaya başladı. Burada mahsur kalan bir aileyi çok şükür kurtardık. Yıkılan yollar da yıkılan köprüler de yıkılır önemli olan buradan can kaybı vermeden çıkabilmek” dedi.
"Bütün ekiplerimiz görev başında”
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’da yaptığı açıklamada çok uzun yılların ortalamasının çok üzerinde yağış meydana geldiğini ifade ederek, “Ana arterlerimiz hariç yollarımızın büyük bir kısmı kapalı durumda. Birçok köprüler yıkıldı. Alt yapı tamamen tahrip oldu. Belediyemiz, Karayolları, afet ekipleri can kaybı olmadan insanların mağduriyetini gidermeye çalışıyor. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar bütün ekiplerimiz görevlerinin başında. Yollar köprüler her şey yapılır yeter ki can kaybı olmasın. Devletimiz güçlüdür Belediyemize yardımcı olur” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.