Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatsa’da iş yerlerini su bastı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle sel ve heyelanlar meydana gelirken Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan Özel Sanayi Sitesi’ndeki 170 iş yeri kullanılamaz hale geldi.İlçede dün akşam saatlerinde etkisini artırarak...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatsa’da iş yerlerini su bastı
Ordu’nun Fatsa ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle sel ve heyelanlar meydana gelirken Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan Özel Sanayi Sitesi’ndeki 170 iş yeri kullanılamaz hale geldi.
İlçede dün akşam saatlerinde etkisini artırarak sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden sağanak yağış nedeniyle bazı iş yeri ve bodrum katlarını su bastı. İlçe merkezinden gecen Ilıca Deresi’nden taşan yağmur suları cadde ve sokakları doldururken en büyük zararı sanayi esnafı gördü.
Fatsa Özel Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yusuf Kaynar, sel nedeniyle 170 iş yerinin zarar gördüğünü belirterek, "Şuan için zarar tespiti yapılamıyor. İş yerlerindeki temizlik devam ediyor. İş yerlerine elektrik verilemediği için çalışmalarımız biraz aksıyor. Devlet büyüklerimizin bugünlerde yanımızda olmasını istiyoruz. Buradaki esnaflarımızı vergilerini günü geldiğinde eksiksiz ödeyen düzgün esnaflardır. Doğal afetten dolayı devletimizin yanında olmasını istiyoruz. Sizler burada neler yaşandığını gözler önüne seriyorsunuz. Devlet büyüklerimizden de ne gibi bir yardım yapabiliyorlarsa bir an önce bize ulaştırmalarını rica ediyoruz. Sanayi esnaflarımız gerçekten selden dolayı büyük zarar gördüler. Hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.
Sel bölgesinde esnafları ziyaret eden Fatsa Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş ise yaptığı açıklamada, "Bölgemizde büyük bir afet yaşandı. Esnaflarımıza geçmiş olsun diliyorum. Borçlu esnaflarımıza kolaylıklar sağlayacağız. Umarım bu zararlarımızı en kısa zamanda kapatırız" diye konuştu.
İş yeri sahipleri ise çok büyük maddi kayıp yaşadıklarını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.