Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Farla Öldürülen Yaban Tavşanları, Buzdolabından Çıktı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri, far aracılığıyla tavşan avlayan 2 kişiye para cezası keserken, avlanan yaban tavşanlarını ise buzdolabında dondurulmuş vaziyette buldu.Edinilen bilgiye...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri, far aracılığıyla tavşan avlayan 2 kişiye para cezası keserken, avlanan yaban tavşanlarını ise buzdolabında dondurulmuş vaziyette buldu.
Edinilen bilgiye göre, 20 Haziran gecesi saat 22.00’de Burdur merkez Aşağı Müslümler köyü Hoyratlık mevkisinde iki motosiklet ile far avcılığı yapıldığı ihbarını alan Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Şube Müdürlüğü ekipleri hemen harekete geçti.
TAVŞANLAR DONDURUCUDAN ÇIKTI
Olay yerinde inceleme yapan ekipler, yakınlarda bulunan bir mermer ocağına iki kişinin girdiğini tespit etti. Şahısların peşine düşen ekipler, mermer bloğa yaslanmış iki av tüfeği ele geçirdi. Yeni ateş edildiği tespit edilen tüfeklerden ise altışar mermi çıkarıldı.
Mermer ocağında inceleme yapan ekipler, şantiyede bulunan buzdolabında far avıyla vurulan tavşanları dondurulmuş halde buldu. Kaçak avcıların tüfeklerine el konurken, avcılardan her birine bin 486 TL idari para cezası ve öldürülen 3 tavşan için ise bin 500 TL ceza kesildi.
YABAN TAVŞANI OLDUKLARI BELİRLENDİ
Mermer ocağında yapılan incelemede, öldürülen tavşanların yaban tavşanı olduğu tespit edildi. Ayrıca biri kuş avında kullanılan iki adet av köpeği tespit eden görevliler, şahıslara 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereği tutanak düzenledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.