Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Evinizde FETÖ elemanları kaldı" diyerek dolandıran çete çökertildi

Balıkesir´in Bandırma ilçesinde kendilerini savcı olarak tanıtan ve "Evinizde FETÖ elemanları kalmış" diyerek yaşlı çiftin 20 bin TL’sini dolandıran şahıslar polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.Edinilen bilgiye göre, belediyeden...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir´in Bandırma ilçesinde kendilerini savcı olarak tanıtan ve "Evinizde FETÖ elemanları kalmış" diyerek yaşlı çiftin 20 bin TL’sini dolandıran şahıslar polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, belediyeden emekli Hüseyin Maçin ve eşi Servet Maçin´in
evine gelen çete elemanları, evlerinde bulunan para ve ziynet eşyalarının fotoğraflarının çekilmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine yaşlı çiftin evine gelen Resul T. adlı çete elemanı çiftin evinde bulunan ve piyasa değeri toplam 20 bin TL´yi bulan bilezik, Türk Lirası ve yabancı parayı fotoğraflarını çekmek bahanesiyle aldı. Komşular görmesin diye fotoğrafları arka bahçede çekeceğiz diyen çete elemanı daha sonra paraları alarak ortadan kayboldu. Polis ekiplerine haber vererek olayı anlatan yaşlı çift dolandırıldıklarını anlayınca çete elemanlarını yakalamak için polis ekipleri operasyon başlattı.
Daha önce İzmir ve Erzurum´da da benzer dolandırıcılık olaylarına karıştıkları tespit edilen ve 1,5 milyon TL değerinde dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen şahıslar Bandırma Emniyet Müdürlüğü´nün sıkı takibi sonucu İstanbul´da bulunan bağlantılı diğer elemanları Ali D. ve İsa B. ile birlikte kıskıvrak yakalandı.
Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel ve Bandırma Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç dolandırıcıların mağduru olan yaşlı çifte paralarını evlerine giderek teslim ettiler. Kaymakam Sonel paralarını yaşlı çifte teslim ederken, "Dün sabah kendini savcı polsi diye tanıtan alçaklar dolandırıcılar teyzemizle amcamızı Türk parası ve dolarlarını yaklaşık 20 bin TL değerinde alıyorlar. Allah razı olsun başta Emniyet Müdürümüz, amir ve polis arkadaşlarımız aynı gün gerekli müdahaleyi yaparak bahse konu şahsı buradan takiple İstanbul’da yakalıyorlar. Gerekli adli işlemler başlatıldı” dedi. Kaymakam Sonel, böylesine büyük miktarda paraların evlerde saklanmaması gerektiğini, bankalarda ya da bankalardaki özel kiralık kasalarda saklanması gerektiğini ifade etti.
Dolandırıcıların mağduru olan Servet Maçin ise, "Telefon çalmış ben duymadım eşim duymuş. Açtım telefonu. Biz Emniyetten arıyoruz dediler. Savcı konuşuyor, komiser konuşuyor. Emekli misiniz diye sordular. Eşim belediyeden emekli dedim. FETÖ’cüler bizim evimize gelmiş kalmış ben onlardan borç para almışım öyle dediler. Gelip ne paran doların varsa numarasını ver dediler. Numarasını bilemediğimi söyleyince eve gelip fotoğrafını çekeceğiz paraların dediler. Geldiklerinde ise fotoğraf makinesi arabada deyip paraları aldılar ve komşular görmesin diye arkada çekip getirelim dediler. 15 dakika sonra hepsini getireceğiz dediler. Kızım telefon etti. Kızıma durumu anlattım. Polise telefon ettik. Allah bin kere polislerden razı olsun. Devletimize milletimize zarar vermesin" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.