Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evinin Kül Olduğunu Gören Kadın, “Orası Benim Evim” Diyerek Bayıldı

Kağıthane’de bir gecekondu, çıkan yangın nedeniyle yanarak kül oldu. İtfaiye ekipleri şiddetli rüzgar nedeniyle alev alev yanan evi söndürmekte güçlük çekerken, o esnada kızını okuldan alıp evine dönen ev sahibi kadın, “Orası benim...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kağıthane’de bir gecekondu, çıkan yangın nedeniyle yanarak kül oldu. İtfaiye ekipleri şiddetli rüzgar nedeniyle alev alev yanan evi söndürmekte güçlük çekerken, o esnada kızını okuldan alıp evine dönen ev sahibi kadın, “Orası benim evim” diyerek sokak ortasında bayıldı.
Yangın, saat 16.30 sıralarında Kağıthane Hamidiye Mahallesi Gaye Sokak’ta bulunan gecekonduda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre ev sahibi Ayşe İbiç, sabah saatlerinde evinden çıkarak kızlarını okula bıraktıktan sonra iş yerine gitti. Akşam saatlerinde İbiç’in evinden alevlerin yükseldiğini gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri gecekondudaki yangını söndürmek için çalışmalara başladı. Ekipler çalışmalarını sürdürdüğü esnada, İbiç’in komşusu küçük kızının evde olabileceğini söyledi. Bunun üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ancak itfaiye ekiplerinin evde yaptığı aramada küçük çocuğa rastlanılamadı.
ŞİDDETLİ RÜZGAR NEDENİYLE GÜÇLÜKLE KONTROL ALTINA ALINDI
Öte yandan, olay yerinde çalışma yapan Kağıthane, Seyrantepe ve Şişli itfaiyesine bağlı ekipler, şiddetli rüzgar nedeniyle yangını kontrol altına almakta güçlük çekti. Eve dört bir yandan müdahale eden ekipler yaklaşık 1 saat sonra yangını tamamen söndürerek soğutma çalışmalarına başladı. Vatandaşlar ise çalışmaları korkulu gözlerle izledi.
“BENİM EVİM ORASI” DİYEREK BAYILDI
İş yerinde çalışırken telefonla evinde bir yangın olduğu bilgisi alan ev sahibi İbiç, kızını okuldan alarak evine doğru geldi. Bir süre sonra evinin olduğu sokağa giren kadın, sokakta itfaiye ekiplerini görünce hızla evine geldi. Gördüğü manzara karşısında donup kalan kadın ve kızı bir anda ağlayarak gözyaşlarına boğuldu. Bir süre ekiplerin evine yaptığı müdahaleyi izleyen kadını sakinleştirmek için sağlık ekipleri yanına geldi. Gözyaşlarına boğulan kadın, “Benim evim orası” diyerek sokak ortasında bir anda yere yığıldı. Sağlık ekipleri tarafından ayağa kaldırılan kadın, evini görmek üzere önüne doğru yöneldi. Kadının kızını ise komşuları sarılarak sakinleştirmeye çalıştı.
“GİTTİ HER ŞEYİM GİTTİ”
Yangın sırasında evde olmadığını belirten Ayşe İbiç, “Ben işteydim, evde kimse yoktu. İş yerindeyken bana telefon geldi. Gitti her şeyim gitti. Bu soğukta çoluk çocukla nereye giderim” dediği esnada komşusu tarafından sakinleştirilmeye çalışılan kadın, bir kez daha bayılarak yere yığıldı. Bunun üzerine kadın, sağlık ekipleri tarafından ambulansa kaldırıldı.
Polis ekipleri, yangınla ilgili inceleme başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.