Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’deki orman yangını kontrol altına alındı

Eskişehir’in Alpu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınırken, yaklaşık 50 hektarlık alanın kül olduğu öğrenildi.Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Başören Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda bilinmeyen nedenden...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’in Alpu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınırken, yaklaşık 50 hektarlık alanın kül olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Başören Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda bilinmeyen nedenden ötürü yangın çıktı. Yangına, 1 Uçak, 3 helikopter, çok sayıda arazöz ve iş makineleriyle müdahale edilirken Kütahya ve Afyonkarahisar’dan çok sayıda takviye arazöz gönderildiği öğrenildi.
Öte yandan, ormanlık alanın çevresinde bulunan evler boşaltılırken, köylüler de orman yangının kontrol altına alınması çalışmalarına destek verdi. Bölgeye tedbir amaçlı 112 Acil Servis ekipleri gönderildi. Yangının yaklaştığı evde bulunan hayvanlar sahipleri tarafından uzaklaştırdı. Yangın alanında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri de çevredekilere gaz maskesi dağıttı. Yaklaşık 6 saat süren yangın kontrol altına alındı. Ekipler tarafından zehirlenmeye karşı bölgede bulunanlara ayran ve su dağıtıldı. Ekipler soğutma çalışmasını sürdürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.