Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’deki kızıl geyik ihalesine iptal kararı

ESKİŞEHİR’DE AVLATTIRILMASI PLANLANAN 18 KIZIL GEYİĞİN İHALESİ ESKİŞEHİR 1’İNCİ İDARE MAHKEMESİ TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2020 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2020 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’deki kızıl geyik ihalesine iptal kararı

Eskişehir’de 18 kızıl geyiğin avlanmasına ilişkin ihale, Eskişehir 1’inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Eskişehir 1’inci İdare Mahkemesi, Avukat Merve Şahin’in başvurusu üzerine, Tarım ve Orman Bakanlığı 5’inci Bölge Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından 18 kızıl geyiğin avlatılmasına yönelik ihale kararını iptal etti. Kentteki 6 farklı bölgede toplamda 18 geyik için düzenlenecek olan ihale için 513 bin lira muhammen bedel biçilmişti. Anadolu’da yaşayan en büyük canlı memeli olma özelliği taşıyan kızıl geyiklerin avlatılması yönelik olarak Eskişehir Şube Müdürlüğü, kızıl geyik popülasyonun devamı için gerekli olduğu yönünde savunma yapmıştı. İptal kararı 15 gün içerisinde Danıştaya temyiz edilebilecek.

“Mahkeme ihale işleminin iptaline karar verdi”

Mahkemenin iptal kararını öğrendiklerinde meslektaşlarıyla birlikte mutlu olduklarını ifade eden Avukat Merve Şahin, dava sürecinden bahsetti. Yürütme durdurma kararı talepli iptal davası açtıklarını söyleyen Şahin, “Kızıl geyiklerin haberini sosyal medyadan aldığımda çok üzüldüm. Hukukçu meslektaşım Ali Önal ve konuya özel hassasiyet gösteren Serkan Can Zengin ile birlikte ne yapabileceğimiz hakkında istişare ettik ve buna yönelik bir idari dava açılabileceğini düşündük. 17 Temmuz’da yürütme durdurulması talebiyle birlikte davamızı açtık. Mahkeme aynı gün bizim talebimizi kabul etti ve yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Bu nihai bir karar değildi, daha sonrasında ise mahkeme süreci devam etti. Dava dosyasına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından cevap verildi. Sonrasında ise biz de bir savunma dilekçesi sunduk. Kısa bir süre sonra da mahkeme karar verdi. Mahkeme yaptığı değerlendirmede dava konusu işleminin iptaline karar verdi ve ihale işlemi iptal oldu. Gerekçe olarak geyik popülasyonunun devamına yönelik dosyada somut bir veri olmadığını ve yapılan işlemin hukuksuz olduğuna verdi. Biz bu kararı 25 Eylül Cuma günü tebliğ aldık. İdarenin de buna karşın Danıştaya temyiz hakkı var. Henüz buna ilişkin bir başvuru gelmedi” diye konuştu.

“İptal kararının Danıştayda da bozulacağını düşünmüyorum”

İptal kararının Danıştay tarafından bozulabileceğini ancak bu ihtimalin pek olası olmadığını belirten Avukat Merve Şahin, “Mahkeme kararının gerekçesini uzun uzun okudum ve değerlendirdim. Doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Zaten bizim gerekçelerimize de yer verilmiş. Danıştaydan da aksi yönde bir karar geleceğini düşünmüyorum. Sürecin de olumlu sonuçlanacağını umuyorum. Umarım ülkemizde hayvan hakları adına daha güzel gelişmeler yaşanır” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.