Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’de Huzur Operasyonu

Eskişehir’de, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından “Huzur Operasyonu” gerçekleştirildi.Eskişehir Emniyet Müdürlüğünce her türlü terör ve kaçakçılık olaylarıyla alakalı meydana gelebilecek asayiş olaylarını...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 02:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 02:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından “Huzur Operasyonu” gerçekleştirildi.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğünce her türlü terör ve kaçakçılık olaylarıyla alakalı meydana gelebilecek asayiş olaylarını önlenmesi amacıyla kent merkezinde "Huzur Operasyonu" yapıldı. Saat 21.30’da başlanılan uygulamaya Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM), Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de bulunduğu yaklaşık 300 polis ile Narkotik Polis Köpekleri katıldı. Uygulama kapsamında şehir merkezinde daha önce belirlenen 3 mahallede tespit edilen bölgelerde uygulama noktaları oluşturuldu. TEM ekipleri, oluşturulan noktalarda çelik yelek ve uzun namlulu silahlarla önlem aldı. Uygulama kapsamında polis ekipleri yaya ve araçlarla mahallelere giriş-çıkış yapan vatandaşları durdurarak Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrollerini gerçekleştirerek araçları didik didik aradı.
3 SAATTE 358 ŞAHIS SORGULANDI
Yaklaşık 3 saat süren geniş çaplı uygulama ve kontrollerde toplam 358 şahıs sorgulandı. Yapılan GBT sorgularında "Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak ve kabul etmek" suçundan aranan 1, "Yoklama kaçağı" olarak aranan 1 şahıs olmak üzere toplam 2 şahıs gerekli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Öte yandan 86 aracın sorgulandığı uygulamada, 1 kayıp plakalı araç yakalanırken, muayene süresi geçen 2 araç, 1 araçta hacizli olduğundan dolayı trafikten men edildi. Ayrıca 1 kişiye de 6136 sayılı kanuna muhalefetten dolayı işlem yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.