Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’de gözaltına alınan 13 kişi serbest bırakıldı

Eskişehir’de Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasını protesto etmek isterken gözaltına alınan 13 kişi, çıkarıldıkları adli merciler tarafından serbest bırakıldı.Edinilen bilgiye göre, Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasını protesto...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 19:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasını protesto etmek isterken gözaltına alınan 13 kişi, çıkarıldıkları adli merciler tarafından serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasını protesto etmek için İsmet İnönü Caddesi üzerinde toplanan bir grup, aniden ellerinde bulunan Özgür Gündem gazetesi ve dövizler ile birlikte slogan atmaya başlamış, aralarında HDP İl Eşbaşkanı Ahmet Uluçelebi’nin de bulunduğu 13 kişi, ifadeleri alınmak üzere polis merkezi amirliğine götürülmüştü. Daha sonra Terörle Mücadele ve Güvenlik Şubesi ekiplerince, yürüyüş sırasında gözaltına alınan 13 kişinin ev ve iş yerlerinde cumhuriyet savcısından alınan izinle arama yapıldı. "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla emniyetteki sorguları süren 13 şüphelinin bazılarının evlerinde, 1 ruhsatsız av tüfeği, "F, E ve J" serisinden birer dolarlık banknot ile çok sayıda örgütsel doküman bulunmuştu.
Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen şüpheliler, yaklaşık 10 saat süren işlemlerin sonunda savcılık tarafından serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.