Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’de çıkan orman yangını 11 hektar alanı kül etti

Eskişehir Bozdağ’da çıkan yangın kısa süreli paniğe yol açarken, alevler yaklaşık 1 saatte 11 hektar alanı kül etti.Edinilen bilgilere göre, yangın akşam saatlerinde çıktı. Havanın tam kararmaması, dağdan çıkan dumanların şehirden...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de çıkan orman yangını 11 hektar alanı kül etti
Eskişehir Bozdağ’da çıkan yangın kısa süreli paniğe yol açarken, alevler yaklaşık 1 saatte 11 hektar alanı kül etti.
Edinilen bilgilere göre, yangın akşam saatlerinde çıktı. Havanın tam kararmaması, dağdan çıkan dumanların şehirden görülmesini sağladı. Dumanları gören vatandaşlar ise durumu 177’yi arayarak bildirdi. Yangının çıkmasının ardından ilk müdahale 15 dakika sonra Yarımca’da konuşlu bulunan orman söndürme ekibi tarafından yapıldı. Daha sonra yangının çıktığı Bozdağ’a ulaşan 3 arazöz, 2 su tankeri ve 2 ilk müdahale aracı çalışmalara katıldı. Çalışmalara 25 orman yangın söndürme işçisi, Hekimdağ köyünden ise 10 vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediyesi de itfaiye araçları ile bölgeye sürekli olarak su takviyesinde bulundu. Ağaçlandırma sahası tarlalara ve mera alanına bitişik olduğundan dolayı kuru otlarla kaplı olan bölgede yangın ilk dakikalarda hızlı yayıldı. Greyder ile de ağaçlandırma sahasında bulunan tarlalar arasında şerit açılarak yangının büyümesi önlendi. 3 koldan yapılan müdahalelerin ardından yangın çıkış saatinden yaklaşık 1 saat sonra kontrol altına alındı ve söndürüldü. Söndürme ekipleri bir süre daha soğutma işlemine devam ederken, bir ekip tedbir olarak gece boyunca bölgede bekledi.
Orman yangınında 7 hektarı örtü yangını, 4 hektarı da tepe yangını olmak üzere 11 hektarlık alan zarar gördü. Sahada 25 yaşında sedir, karaçam ve yapraklı ağaçlar bulunuyordu. Orman Bölge Müdürlüğü söndürme ekiplerine Bölge Müdür Vekili Zeki Öztürk başkanlık etti.
Öte yandan yangının çıkış sebebi ise tam olarak bilinmiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.