Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir Emniyetine Ait Mp-5 Makineli Silah, Ankara’da Düzenlenen Çete Operasyonunda Ele Geçirildi

Ankara’da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda ele geçirilen MP-5 makineli silahın ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma neticesinde 1 polis memurunun meslekten...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda ele geçirilen MP-5 makineli silahın ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma neticesinde 1 polis memurunun meslekten ihraç edildiği bildirildi.
Ankara Organize Suçlar Bürosu bir eve baskın düzenlemiş, evde bir MP-5 otomatik tüfek, iki tabanca ele geçirmişti. Operasyon sonrası ruhsatsız silah bulundurmaktan dava açılmıştı. Ankara 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi, silahları Emniyet Genel Müdürlüğü’ne sormuş ve MP-5 otomatik tüfeğin Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne kayıtlı ve kullanımda olduğu ortaya çıkmıştı.
SERİ NUMARALARI DEĞİŞTİRİLMİŞ
Bunun üzerine hakim, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan silahı isteyip operasyonda ele geçirilen silahla birlikte laboratuvara göndermişti. Gelen raporda ise, “Operasyonda ele geçirilen 5119 seri numaralı tüfeğin gerçek olduğu, polisin elinde bulunan aynı seri numaraları tüfeğin ise seri numaralarının üzerinde oynanarak değiştirildiği” belirtilmişti.
ESKİŞEHİR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA
Bu olayın üzerine Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, 20 Şubat 2013 tarihinde Ankara’da yapılan operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı ve cezaevi firarisi olduğu iddia edilen şahsın ikametinde yapılan aramada ele geçirilen HK/MP5 K silahın, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü kuvvesine kayıtlı olduğu belirtildi. Açıklamada, “Silah hakkında herhangi bir kayıp ve zayi bildiriminde bulunulmadığı, yapılan kriminal inceleme sonucu ve karşılaştırma neticesinde müdürlüğümüz kuvvesindeki silahın seri numarasının orijinal olmadığı, orijinal numarasının da tespit edilemediği, operasyon sonucu ele geçirilen silahın seri numarasının ise orijinal olduğu anlaşılmıştır. Konu ile ilgili Müdürlüğümüzce yapılan incelemede; 22 Aralık 2001 tarihinde HK/MP5 K marka modelli silahın zayi edilmesi üzerine müdürlüğümüzde görevli iki polis memuru hakkında idari soruşturma başlatıldığı, soruşturma neticesinde her iki polis memurunun da idari yönden cezalandırıldığı, zayi olan silahın güncel bedeli olan meblağın kendilerinden tahsil edildiği, devam eden soruşturma neticesinde de 1 polis memurunun meslekten ihraç cezası ile cezalandırıldığı hususu; kamuoyuna duyurulur” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.