Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Sevgilisi Ve Kardeşini Öldürüp İntihar Etti, Site Güvenlikçisi Suçlu Bulundu

Diyarbakır’da bir kişi, geçtiğimiz yıl eski sevgilisini ve onun kardeşini öldürdükten sonra intihar etti. Olayda yaralanan site güvenlikçisi, görevi ihmalden suçlu bulundu.Geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda iddiaya göre, D.C., eski kız...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da bir kişi, geçtiğimiz yıl eski sevgilisini ve onun kardeşini öldürdükten sonra intihar etti. Olayda yaralanan site güvenlikçisi, görevi ihmalden suçlu bulundu.
Geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda iddiaya göre, D.C., eski kız arkadaşı Z.G.’yi görmek için evine gitti. Binaya giderek kız arkadaşının kapısını çalan D.C., burada Z.G.’nin ailesi ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine aile, sitenin güvenlikçisi N.M.’den yardım istedi. D.C. ise bu sırada üzerinde bulunan iki tabancayı çıkararak rastgele ateş etmeye başladı. Olayda Z.G. ve 14 yaşındaki kardeşi C.G. hayatını kaybederken, 50 yaşındaki anne ile güvenlikçi N.M. ise yaralandı. D.C. ise tabancayla kafasına ateş ederek intihar etti.
Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, tedavi altına alınan anne ve güvenlik görevlisi N.M. bir süre sonra taburcu oldu. Soruşturmayı yürüten savcılık, olayda yaralanan güvenlikçi N.M. hakkında görevi kötüye kullanmak iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, Z.G.’yi ailesinden isteyen ancak ret cevabı alan D.C.’nin bu nedenle aileye husumet beslediği kaydedildi. D.C.’nin olay günü Mersin’den Diyarbakır’a geldiği ve site girişinde güvenlik görevlisi N.M.’ye selam verdiğini aktaran iddia makamı, D.C.’nin, daha sonra 12. kata çıktığını belirtti. D.C.’nin Z.G.’nin ailesi ile tartıştığı bunun üzerine Z.G.’nin annesinin site güvenlik görevlisi N.M.’yi çağırdığı kaydedilen iddianamede, bu sırada cinnet getiren D.C.’nin belindeki 2 tabancayı çıkarıp kardeşi ve eski sevgilisine ateş ettiği belirtildi. Olay yerine gelen güvenlik görevlisi N.M.’ye de ateş eden D.C.’nin daha sonra içeri girerek yaralı olan kız ve kardeşine tekrar ateş ettiğini ifade eden savcı, olayda Z.G. ve C.G. ile D.C.’nin öldüğünü, yaralı olarak hastaneye kaldırılan anne ve N.M.’nin tedavilerinin ardından taburcu olduklarını kaydetti.
"SİTE GÜVENLİK GÖREVLİSİ GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI"
İddianamede özel güvenlik görevlilerinin güvenliğini sağladıkları alanlara girmek isteyenleri durdurma ve site içerisinde ziyarete gideceği ev ile irtibata geçerek gelen kişinin ikametlerine gelmesi konusunda rızalarını alması gerektiğini belirten savcı, bu durumun özel güvenlik görevlileri açısından sadece bir hak değil, aynı zamanda bir yükümlülük olduğunu vurguladı. Somut olayda şüpheli N.M.’nin siteye giren D.C.’yi durdurmadığını, gerekli kimlik ve nereye ziyarete gideceğine ilişkin kontrol yapmadığını aktaran iddia makamı, D.C.’nin ziyarete gideceği ev ile de irtibata geçmediğini kaydetti.
Güvenlik kamerası kayıtlarına göre D.C.’nin güvenliğe selam vererek, hiçbir kontrol olmadan doğrudan siteye giriş yaptığının tespit edildiğini dile getiren savcı, N.M.’nin bu eylemi sonucu 2 çocuğu ölen G. ailesinin mağduriyetine sebep olduğunu vurguladı. Ailenin şüpheliden şikayetçi olduğunu belirten savcı, şüphelinin görevi ihmal suçunu işlediğini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.