Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Mülteci Teknesinde Patlama

İzmir’in Buca ilçesinde daha önce mülteci kaçakçılığından kaydı bulunan teknede patlama meydana geldi. Patlamada herhangi bir can kaybı yaşanmazken tekne kullanılamaz hale geldi.Seyhan Mahallesi 709 sokakta bulunan teknede saat 21.30 sıralarında...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 00:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 00:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski Mülteci Teknesinde Patlama
İzmir’in Buca ilçesinde daha önce mülteci kaçakçılığından kaydı bulunan teknede patlama meydana geldi. Patlamada herhangi bir can kaybı yaşanmazken tekne kullanılamaz hale geldi.
Seyhan Mahallesi 709 sokakta bulunan teknede saat 21.30 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle sokağa çıkan vatandaşlar büyük bir panik yaşarken durumu 110 itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri patlama nedeniyle meydana gelen yangını kısa sürede söndürdü. Patlamada herhangi bir can kaybı yaşanmazken, Abdulkadir A.’ya ait olduğu öğrenilen tekne kullanılamaz hale geldi.
Patlama şiddetiyle büyük panik yaşayarak dışarı çıkan Salih Üstün, içerie oturdukları sırada büyük bir patlama sesi duyduklarını ve dışarı çıktıklarını söyledi.
Üstün, “Teknenin içinden birisi atlayıp kaçtı. Patlama şiddetliydi. Patlamanın şiddeti çevreye saçılan parçalardan görülüyor. Bütün mahalle halkı sokağa döküldü” dedi. Çevredeki vatandaşlardan alınan bilgilere göre patlama esnasında bir şahsın tekneden atlayarak kaçtığı öğrenildi.
TEKNE MÜLTECİ KAÇAKÇILIĞINDA KULLANILMIŞ
Öte yandan teknenin yaklaşık 8 ay önce mülteci kaçakçılığında kullanıldığı ve mülteci kaçakçılığı esnasında ciddi hasar gördüğü öğrenildi. Teknenin, Abdulkadir A. tarafından alınarak onarılması için Seyhan Mahallesine getirildiği belirtildi.
Bomba ve kundaklama ihtimalleri üzerinde bulunan polis ekipleri, yaptıkları ilk incelemelerin ardından patlamaya neden olan durumun gaz sıkışmasından kaynaklandığını belirtti. Polis ekipleri patlama sırasında tekneden kaçtığı iddia edilen şahsı yakalamak için çevredeki güvenlik kayıtlarını incelemeye alarak çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.