Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski genel sekreter gözaltına alındı

Adıyaman Üniversitesi Eski Genel Sekreteri Hasan Çetintaş, Fetö/pdy Terör Örgütü Üyesi Ve Yöneticisi Olmak Suçundan Gözaltına Alındı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski genel sekreter gözaltına alındı
Adıyaman Üniversitesi eski Genel Sekreteri Hasan Çetintaş, FETÖ/PDY üyesi ve yöneticisi olmak suçundan gözaltına alındı.
2011-2013 yılları arasında Adıyaman Üniversitesi Genel Sekreteri olarak görev yapan Hasan Çetintaş, polis tarafından Elazığ’da gözaltına alındı. Çetintaş sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
Hasan Çetintaş, 2011 yılı Haziran ayında Adıyaman Üniversitesi Genel Sekreterlik görevine atandı. Daha sonra Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, YÖK’e Hasan Çetintaş’ın başka bir üniversiteye nakil olmasını teklif etti. YÖK, 2013 yılı Ocak ayında Hasan Çetintaş’ı Hakkari’ye atadı.
Hasan Çetintaş, göreve geri dönmek için Şanlıurfa Bölge İdare Mahkemesine açtığı ilk davayı kaybetti. Daha sonra Gaziantep Bölge İdare Mahkemesine açtığı dava lehine sonuçlandı.
Mahkeme kararını uygulayan Adıyaman Üniversitesi, Hasan Çetintaş’ı göreve iade ettiği gün, FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.