Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski eş cinayetinin ardından aile dramı çıktı

Afyonkarahisar’da dün işlenen eski eş cinayetinin ardından adeta aile dramı çıktı. Cinayeti işleyen Ahmet D.’nin ailesi, eski gelinlerinin oğullarını attığı uygunsuz mesajlar ile sürekli tahrik ettiğini ve boşanma davaları devam ederken başka bir kişi ile aşk yaşamaya başladığını öne sürdüler.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Afyonkarahisar’da dün işlenen eski eş cinayetinin ardından adeta aile dramı çıktı. Cinayeti işleyen Ahmet D.’nin ailesi, eski gelinlerinin oğullarını attığı uygunsuz mesajlar ile sürekli tahrik ettiğini ve boşanma davaları devam ederken başka bir kişi ile aşk yaşamaya başladığını öne sürdüler.

Kayadibi Mahallesi’nde dün yaşanan olayda; iddialara göre, yaklaşık 1 yıldır evli olan Ahmet D.,(31) ile Ebru G.,(22) 5 aydan bu yana henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü boşanma kararı almıştı. Çift 21 Mart 2017 tarihinde resmi olarak boşanırken, mahkeme anne Ebru Gürpınar’a haftada 1 gün 10.00-18.00 saatleri arasında velayeti baba Ahmet D.’de olan 6 aylık kız bebeklerini görme izni vermişti. Anne de dün kızını almak için eski kocasının evine gitmiş, ancak ikili arasında sözlü başlayan tartışma daha sonra kavgaya dönüşünce Ahmet D., aldığı pompalı tüfekle eski eşine 5 el ateş ederek öldürmüştü. Olayın ardından, Ahmet D., polis tarafından gözaltına alınırken, bugün ise işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay sonrası çiftin aile üyeleri gazetecilere açıklamalarda bulunurken, çiftin 21 Mart 2017 tarihinde sona eren ve boşanmalarına karar verilen Afyonkarahisar Aile Mahkemesi’nde görülen davanın duruşma tutanaklarına ulaşıldı. Mahkemede şahit olan Mustafa U.’nun verdiği beyanında Ebru Gürpınar’ın ilk mahkemeye birlikte yaşadığı kişi ile geldiğini söylemesi dikkatlerden kaçmadı. Mustafa U.’nun verdiği beyanında, “Ben taraflar bir arada yaşarken, davacının başka birisiyle ilişkisinin olup olmadığını bilmiyorum. Ancak önceki celse duruşmadan sonra davacı bir başka erkeğin arabasına binip gitti. Davalı madde bağımlısıydı, ancak tedavi gördü şu an da kullanmıyor” ifadelerine yer verdiği gözlendi.

“Sürekli ’seni Afyon’da durdurmayacağım. Sana etek gezdirip dolaştırtacağım’ diyordu”

Ahmet D.’nin annesi Ayfer D., olayın ardından yaptığı açıklamada, eski gelinleri Ebru Gürpınar’ın oğlu ile boşanma davaları devam ederken başka bir erkekle aşk hayatı yaşamaya başladığını öne sürdü. Ebru Gürpınar’ın oğluna birlikte yaşadığı erkekle çekilmiş fotoğraflarını ve uygunsuz içerikli yazılar içeren mesajları mesaj olarak gönderdiğini iddia eden Ayfer D., “Oğlumu sürekli tahrik ediyordu. Sürekli ’seni Afyon’da durdurmayacağım. Sana etek gezdirip dolaştırtacağım’ diyordu. Söylediklerini değil bir koca, bir insan bile kaldıramazdı. Oğlum çok sabır etti. Defalarca abdest alıp Allah’a yalvardığını bilirim” ifadelerini kullandı.

“Baktım olmadı gidecek, bende torunumu yani oğlumun kızını çimdikleyerek ağlattım”

Ayfer D., oğlunu eski gelinlerinin tuzağa düşürmeye çalıştığını iddia ederek, “Olayın yaşandığı gece Ebru oğlumu arayarak Sülümenli beldesinde bir yere çağırdı, gece çok geç bir saatti. O gece oğlumu zor tuttum. Ayaklarına kapandım. Baktım olmadı gidecek, ben de torunumu yani oğlumun kızını çimdikleyerek ağlattım. Kızının ağladığını, susmadığını görünce oğlum merdivenlerden geri döndü. Eğer oğlum onların dediği yere gitseydi Ebru oğlumun başına birlikte yaşadığı kişi ile bir bela getirecekti. Oğlumun cep telefonlarına birlikte yaşadığı erkekle fotoğraflar göndermiş" dedi.

“Eski gelinim kızını görmeye birlikte yaşadığı adamlar geliyordu”

Baba Türker D. de eski gelinleri Ebru Gürpınar’ın daha boşanma gerçekleşmeden başka bir erkekle yaşamaya başladığını iddia ederek, ayrıca Gürpınar’ın çocuğunu görmeye gelirken yaşadığı erkek ile birlikte ve onun aracı ile geldiğini öne sürdü. Türker D., “Kızını almaya gelirken onun arabasıyla geliyordu. İleride arabadan inip kızını alıp gidiyordu" dedi.

Basında çıkan bazı haberlerin olayı saptırmasından da dert yakınan baba Türker D., "Bazı kanallarda oğlum sanki onun evine gitmiş de onu orada öldürmüş gibi verdiler. Olay benim evimin önünde oldu. O buraya geldi ve gelirken de yine tahriklerine devam ederek geldi” dedi.

“Oğlum ‘öldürmekte haklı’ kesinlikle demiyorum”

Baba Türk D., açıklamalarında, “Kendisi ile defalarca konuşmayı ve medeni insanlar gibi bu evliliğin bitmesi gerektiğini söyledim. Ama eski gelinim her defasında oğlumu tahrik etmeye devam etti. Ben oğlumun yaptığını tasdik etmiyorum yani ‘öldürmekte haklı’ kesinlikle demiyorum, ama olayın arkasında bu anlattığımız ağır tahrikler var. Bu anlattıklarımızın fazlası yok eksiği var, bu tahrik olaylarının bazılarına yakın çevremizde birebir tanık olmuştur. Bunu da her şekilde kanıtlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Ahmet D.’nin telefonu incelemeye alındı

Aile üyelerinin ağır tahrik içeren mesajlarla ilgili iddialarda bulunduğu yazılı metin ve fotoğraflarının Ahmet D.’nin cep telefonunda olduğu ve telefonun emniyette incelemede olduğu öğrenildi. Telefonun olayın aydınlatılmasında önemli bir rol oynayacağını kaydeden Türker D., adalete güvendiklerini söyledi.

Öte yandan, çiftin ulaşılan düğün fotoğraflı ve video görüntüleri ise evlendiklerinde ne kadar mutlu olduklarını gözler önüne serdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.