Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esen Yaman cinayeti davası devam etti

İzmir’in Gaziemir ilçesinde, apartman girişinde Esen Yaman’ı öldüren Serkan G. ile onu azmettirdiği ileri sürülen Yaman’ın eski eşi Şevkat B.’nin yargılaması davam etti. Sanık Serkan G., "Ben bu cinayeti Şevket’in yönlendirmesi...

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2017 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2017 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esen Yaman cinayeti davası devam etti

İzmir’in Gaziemir ilçesinde, apartman girişinde Esen Yaman’ı öldüren Serkan G. ile onu azmettirdiği ileri sürülen Yaman’ın eski eşi Şevkat B.’nin yargılaması davam etti. Sanık Serkan G., "Ben bu cinayeti Şevket’in yönlendirmesi ile işlemedim. Namusumu temizledim" dedi.

Olay, geçtiğimiz 9 Eylül günü, Sevgi Mahallesi 669 Sokak’ta meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte yaşayan Esen Yaman (29), apartman girişinde Serkan G. (28) ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Serkan G. belinden çıkardığı tabancayla Yaman’ı öldürdü. Kaçan zanlı polis ekiplerince yakalandı. Yapılan araştırmalar sonucu katil zanlısı Serkan G.’nin ’yaralama’ suçundan girdiği Foça Yarı Açık Cezaevinden izinli çıktıktan sonra geri dönmediği ve firar ettiği belirlendi. Esen Yaman’ı öldüren Serkan G.’nin, Yaman’dan boşanan Şevket B. (30) ile cezaevinden arkadaş olduğu ortaya çıkmıştı.

İkinci duruşma görüldü

Sanık Serkan G. ve onu azmettirdiği öne sürülen Yaman’ın eski eşi 30 yaşındaki Şevket B.’nin müebbet hapis cezası istemiyle yargılandıkları davaya devam edildi. 11. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün yapılan ikinci duruşmaya tutuklu sanık Serkan G., avukatları Tolga Turgut ve Barış Akyol ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Dernek Temsilcisi Sanem Deniz Kural, anne Esin Özalp ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli katıldı.

Azmettirici olduğu iddia edilen, Esen Yaman’ın başka suçtan hükümlü, boşandığı kocası Şevket B. duruşmaya katılmazken, mahkeme başkanı Yahya Kemal Akbaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatının davaya müdahil olarak katılmasını kabul etti.

Serkan, Esen’i öldüreceğini söyledi

Olayla ilgili dinlenen Seda Binici, "Esen ile yakın arkadaşlık ilişkisi içindeydik. Benim ablam sayılır. Sanıkları da tanırım. Bu öldürülme olayından iki gün önce Esen’lerin evine kahvaltıya gittim. Serkan’da oradaydı. Serkan, Esen’e ‘Şevket abim iki yıl önce seni öldürmem için benden rica etti. Telefonlarımı açmadığın ve buluşamadığımız için bende seni öldüremedim. Onun bu isteğini yerine getiremedim’ diye söyledi. Serkan ile Esen arasında asla bir arkadaşlık ve aşk ilişkisi yoktur. Hatta benimle Serkan arasında bir evlilik planı kurdu Esen ablam. Bu olaylar olmasaydı ikimizin evlenmesini sağlayacaktı. Benimle Serkan arasında bir arkadaşlık ilişkisi vardı. Daha doğrusu samimiyetimiz vardı" dedi.

Namus meselesi

Tanık Seda Binici’nin veriği ifadeye karşı söz alan sanık Serkan G., "Seda yalan söylüyor. Söylediklerini kabul etmiyorum. Benim kendisiyle hiçbir ilişkim olmadı. Ben bu cinayeti Şevket’in yönlendirmesi ile işlemedim. Namusumu temizledim" diye konuştu.

Şevket B.’nin tutuklanma talebine ret

Ölen tarafın avukatı bu suçtan tutuksuz olan Şevket B.’nin de tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti ve duruşma savcısı bu talebi reddetti. Mahkeme, eksik evrakların ve gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı nisan ayına erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.