Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzurum Valiliği’nden operasyon açıklaması

Erzurum Valiliği, Karayazı ilçesinde yapılan terör operasyonuna ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, 60 kişinin gözaltına alındığı ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi.Erzurum Valiliği’nden yapılan açıklamada, bölücü terör...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum Valiliği, Karayazı ilçesinde yapılan terör operasyonuna ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, 60 kişinin gözaltına alındığı ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Erzurum Valiliği’nden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik Karayazı ilçesinde yapılan terör operasyonunda 60 kişinin gözaltına alındığı, 14 kişinin yakalanması için çalışma yapıldığı ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Ayrıca gözaltına alınanlardan birisinin FETÖ üyesi olduğu belirtildi. Açıklamada, “Erzurum- Karayazı ilçesinde; PKK/KCK terör örgütünün sözde köy komiteleri, milis/işbirlikçi yapılanmaları içerisinde hareket eden ve terör örgütüne yardım yataklık eden şahısların tespitine yönelik olarak Erzurum İl J.K.lığı ve İl Emn.Md.lüğünce müşterek yürütülen istihbarı çalışmalar sonucunda 01 Ağustos 2016 tarihinde Karayazı İlçe merkezi ve köylerinde geniş çaplı operasyon icra edilmiştir.
İcra edilen operasyon sonucunda; Değirmenkaya Mahallesinde (6), Üzengili Mahallesinde (1), Tosunlu Mahallesinde (2), Kösehasan Mahallesinde (3), Karabey Mahallesinde (7), Güllü Mahallesinde (4), Geventepe Mahallesinde (13), E.Duruca Mahallesinde (9), Çakmaközü Mahallesinde (5), Karayazı İlçe merkezinde (1)’i FETÖ üyesi (10) olmak üzere toplam (60) şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup, halen (14) şahsın yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir.
Yapılan aramalarda, (10) adet ruhsatsız av tüfeği, (152) fişek, (1) tane taşınabilir bellek (52) cep telefonu, (5) tablet, (1) diz üstü bilgisayar, (32) CD, örgütü simgeleyen bez paçavralar ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiş olup, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmaya devam edilmektedir.
Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; emniyet ve asayiş görevlerinin yerine getirilmesine devam edilirken, ilgili mevzuatın verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde, teröristle mücadele harekâtına kararlılık ve azimle devam edilmektedir” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.