Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ERÜ Çocuk Hastanesi Acil Servisi’nde Doktora Şiddet İddiası

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Acil Servisi’nde sağlık görevlilerine şiddet uygulanmasının ardından doktorların olumsuz etkilenmesi nedeniyle 2 saat hasta kabul edilmedi.Edinilen bilgiye göre iftar saatine yakın meydana gelen olayda iddiaya...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 01:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 01:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ERÜ Çocuk Hastanesi Acil Servisi’nde Doktora Şiddet İddiası
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Acil Servisi’nde sağlık görevlilerine şiddet uygulanmasının ardından doktorların olumsuz etkilenmesi nedeniyle 2 saat hasta kabul edilmedi.
Edinilen bilgiye göre iftar saatine yakın meydana gelen olayda iddiaya göre yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gelen A. Y.’nin (3) yakınları, sağlık görevlileri ile tartıştı. Tartışmanın şiddetlenmesinin ardından hastane güvenlik görevlileri duruma müdahale ederek polis ekiplerine bilgi verildi. Polis ekipleri tarafından A. Y.’nin yakınları ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Burada işlemleri biten A.Y.’nin yakınları tekrar hastaneye gelerek sağlık görevlilerini tehdit etti. Güvenlik güçlerinin müdahalesi ile taraflar ayrılırken, doktorların olaydan olumsuz etkilenmesi nedeni ile acil serviste 2 saat hasta kabul edilmedi. Olayın arından hastaneye gelerek açıklamalarda bulunan ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru olayı kınadıklarını belirterek, “Bu akşam itibariyle çocuk acil servisimizde üzücü bir olay yaşandı. Bugün akşam iftar saatine 15 dakika kala çocuk acil servisimizde hekimlerimize yönelik hasta yakınları tarafından sözlü şiddet uygulanmış, bunun üzerine biz olay yerine intikal ettik. Burada emniyet güçlerimize haber verdik. Emniyet güçlerimiz geldi, hekimlerimize karşı şiddet uygulayan hasta yakınlarını ifadelerini almak üzere emniyete götürdüler. Hastanede tabi ki bu süreç devam ederken yaklaşık 2 saat çocuk acil servisimiz işleyemez duruma geldi. Bu olaydan dolayı üzgünüz. Bu olaya sebebiyet veren hasta yakınlarını kınıyoruz. Hastanemizde böyle bir olayın yaşanmamasını temenni ediyoruz. Şuan olayın üzerinden 2 saat geçmiş durumda. Hastanemizde hasta kabulüne başlandı. En büyük temennimiz bu olayların tekrar yaşanmaması. Hekimlerimiz üzgün. 4, 5 tane hekimimiz psikolojik olarak etkilenmiş durumda. Tehdit içerikli sözler ve bu tip davranışların olmamasını temenni ediyoruz. Burada şunu istiyoruz, hekimlerimiz, hemşirelerimiz halkın sağlığı için uğraşıyor. Hastalarımızın burada en iyi şartlarda bakılmasını istiyoruz. Bu ilgiyi gösterirken bazı hasta yakınlarımız sabırsız davranıyor” dedi. Polis, acil serviste güvenlik önlemi alırken hasta yakınları gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.