Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdal Tosun’a çarpan sürücüye tahliye

Ünlü sanatçı Erdal Tosun’un aracına çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Nihat Şaki’nin ikinci duruşmada tahliyesine karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2017 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2017 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdal Tosun’a çarpan sürücüye tahliye

Ünlü sanatçı Erdal Tosun’un aracına çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Nihat Şaki’nin ikinci duruşmada tahliyesine karar verildi.

İstanbul Sarıyer’de Ünlü sanatçı Erdal Tosun’un aracına çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan tutuklu sanık Nihat Şaki’nin yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 75’inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Nihat Şaki, ceza evinden getirilirken, Erdal Tosun’un kızı Zeynep Kiraz Tosun adına avukat Çetin Yüksel salonda hazır bulundu.

Duruşmada hakim, olay yeri keşif raporunun mahkemeye ulaştığını açıkladı. Raporda, sanık Nihat Şaki’nin kusurlu bulunduğunu belirten hakim, yol durumu ve Erdal Tosun’un kusurlu bulunmadığını söyledi.

Keşif raporunun okunmasının ardından, kazanın meydana geldiği yerde bulunan bir şoför tanık olarak dinlendi. Haberlerde dava konusu olayı görünce kendiliğinden karakola başvurduğunu belirten tanık İbrahim Halil Bartu “Beni adliyeye yönlendirdiler. Olayı birebir gören kişiyim. Sanığın kullandığı araç tam benim önümdeydi. Ben de servis şoförüyüm. Yolcularımı almaya gidiyordum. Çok aşırı derecede yağmur vardı. Hatta silecek yetişmiyordu. Orta şeritte ilerliyorduk. Sanığın kullandığı araç benim önümde ilerliyordu. Çok fazla su akıntısı vardı. Bu akıntı karşıdan geliyordu. Hatta benim aracımı da biraz savurdu. Sanığın kullandığı araç bir anda yalpaladı. Kontrolden çıkıp orta refüje çarpıp kaza yaptı. Sanık hiç sollama yapmadı, ben de onu sollamadım” dedi.

Tahliyesine karar verildi

Davayı karara bağlayan mahkeme, delillerin toplanmış olması, sanığın yargılama aşamasındaki hal ve davranışları, kaçma şüphesi olmaması ve tutukluluğun bir tedbir olması hususlarını dikkate alarak sanık Nihat Şaki’nin tahliyesine karar verdi. Dosyanın Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek, Trafik İhtisas Kurumundan sanığın kusur raporunun istenmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

İstanbul Sarıyer’de 29 Kasım 2016 sabahı, diyaliz makinesine girmek için evinden yola çıkan sanatçı Erdal Tosun, karşı yönden gelen Nihat Şaki’nin kendi aracına çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetmişti. Şoför olarak çalışan ve olay nedeniyle yaralanan sürücü Nihat Şaki, gözaltına alınmış, sevk edildiği mahkemece 1 Aralık 2016 tarihinde tutuklanarak ceza evine gönderilmişti. Şaki hakkında iddianame hazırlayan savcılık, “Bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapsini talep etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.