Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erciş’te 4 Tutuklama

Van’ın Erciş ilçesinde sözde ‘öz yönetim’ ilanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişiden 4’ü tutuklandı.Edinilen bilgilere göre, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı’nca...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’ın Erciş ilçesinde sözde ‘öz yönetim’ ilanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişiden 4’ü tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında eski DBP Erciş İlçe Başkanı Abidin İnci ile Erciş Belediye Meclis Üyesi Halil Yılmazer’in de bulunduğu 6 şüpheli, dün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorguları sonrasında mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Abidin İnci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği, Yılmazer ile Belediye Ulaşım Koordinasyon Daire Başkanlığı personeli Fesih Aktepe ve Abdulkadir Köroğlu da sözde ‘öz yönetim’ ilanına ilişkin basın toplantısına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer iki şüpheli ise mahkemece serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.