Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli genç "bana 3 kişi saldırdı" dedi 4 kişi tutuklandı

Adana’da toplu taşıma aracında engelli genci "birden fazla kişiyle vücutta kırık oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 4 kişi tutuklanırken, engelli gencin ifadesinde kendisine 3 kişinin saldırdığını söylediği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Adana’da toplu taşıma aracında engelli genci "birden fazla kişiyle vücutta kırık oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 4 kişi tutuklanırken, engelli gencin ifadesinde kendisine 3 kişinin saldırdığını söylediği ortaya çıktı.

Adana’da toplu taşıma aracında işitme engelli Ağit Acun’u (20), darp etme olayında nöbetçi sulh ceza hakimliğinde "birden fazla kişiyle vücutta kırık, oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan Ahmet G. (20) ile arkadaşları Çağrı Can Ç. (20), İsmail K. (20) ve Ahmet B. (19) tutuklandı. Bu olayda zanlıların ve engelli gencin verdiği ifade ortaya çıktı. Acun’un ifadesinde, "Kot fabrikasında çalışıyordum iş çıkışı eve gitmek için dolmuşa bindim. Dolmuşta giderken bir kişi sırtıma dokundu ve seslendi. İşitme engelli olduğum için el hareketi ile anlattım. Yanıma gelen şahıs el hareketi yaptı ben de yumruk attım. Toplam 5 kişilerde ama bana 3 kişi saldırdı. Beni öldüresiye dövdüler. O sırada dolmuşta bir sürü insan vardı ama kimse bana yardım etmedi. Beni dakikalarca dövüp kaçtılar. Beni dövenlerden şikayetçiyim" dedi.

Dolmuşta bulunan ancak kavgaya karışmadığı için bilgi sahibi olarak ifadesi alınan Onur Tunç, ifadesinde şunlara yer verdi:

"Olay günü üniversitede okuyan arkadaşlarım Ahmet Günsel, Ahmet Bedir, Çağrı Çan Cay ve İsmail Kaçmaz ile buluştum ve yemek yiyip alkol aldık. Daha sonrada eve gitmek için dolmuşa bindik. Dolmuş içerisinde 5 arkadaş birbirimizle konuşuyorduk. Biraz yüksek sesle konuşuyorduk sanırım alkollü olduğumuz için. Kaçmaz’ın ön tarafına oturan arkadaş budan dolayı bize dönüp dönüp bakmaya başladı. Bu nedenle bizim aramızdan biri kim hatırlamıyorum ne oldu diye sordu. O şahısta el kol hareketi yaptı. Daha sonrada birden ayağa kalkıp el kol hareketi yapmaya devam etti. Ben o sırada bu şahsın ahraz olduğunu anladım. Bizden İsmail Kaçmaz, tamam anladık der tarzında omuzuna dokundu. Kaçmaz’ın bu hareketini şahıs yanlış anlamış olacak ki arkadaşımız Ahmet Günsel’e doğru yumruk salladı. Ahmet’te bu şahsa doğru yumruk salladı. Sonra Çağan Can Çay ve Ahmet Bedir’de ayaklandı ve bu şahsa vurmaya başladı. O an ben ve İsmail Kaçmaz kavgayı ayırmaya çalıştık. Dolmuş sürücüsü aracı durdur, araçta bulunan diğer vatandaşlar olaya karışmadı. Daha sonra biz arkadaşları dolmuştan aşağı indirdik. Dolmuşta yoluna devam etti. Olay bir anda gelişti bu şahsı tanımayız. Olayın görüntülerini sosyal medyada gördüm."

Şüpheli Ahmet Günsel ise ismini sonradan öğrendiğimi Agit Acun’un el hareketi üzerine İsmail Kaçmaz’ın ’problem nedir’ şeklinde omuzuna dokunduğunu belirterek, "Daha sonra bana doğru yumruk attı. Bunun üzerine Ahmet Bedir ve Çağrı Can Çay ile birlikte kendisiyle kavga ettik. Arkadaşımız Onur Tunç kavgaya hiç karışmadı. Şahsın engelli olduğunu sonradan öğrendim eğer engelli olduğunu bilseydim darp etmezdik. Ancak kavgayı o başlattı" diye ifade verdi.

Diğer iki zanlı da kavgayı engelli gencin başlattığını bu nedenle kavga çıktığını attıkları yumrukların çoğunun da boşa gittiğini İsmali Kaçmaz ve Onur Tunç’un kavgayı aralayıp kendilerini dolmuştan indirdiğini kavga ettikleri için pişman olduklarını söyledikleri öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.