Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emniyet Müdürlüğü’nden Huzur Toplantısı

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, polis-halk ilişkilerinin geliştirilmesi ile toplum üzerinde oluşan suç korkusunun ortadan kaldırılarak daha güvenli yaşam alanları oluşturulması amacıyla vatandaşlarla bir araya gelerek toplantılar düzenliyor.Polis...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emniyet Müdürlüğü’nden Huzur Toplantısı
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, polis-halk ilişkilerinin geliştirilmesi ile toplum üzerinde oluşan suç korkusunun ortadan kaldırılarak daha güvenli yaşam alanları oluşturulması amacıyla vatandaşlarla bir araya gelerek toplantılar düzenliyor.
Polis merkezi amirliklerinin sorumluluk bölgelerindeki vatandaşlarla yapılan toplantılarla alakalı İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Toplumda güvenlik endişesi oluşturan ve günlük yaşamı etkileyen suçların ortadan kaldırılmasının, vatandaşın öncelikli beklentisi olduğu belirtilen açıklamada, “Polis; uygulamalarında halka en iyi şekilde hizmet sunmak, vatandaşın huzur ve mutluluğu için çalışmak ve bütün bunları içten, bilinçli olarak ve halkın beklentilerini de dikkate alarak yapmak zorundadır. Bu durum, emniyet birimleri tarafından yürütülen suçla mücadele çalışmalarına toplumun tüm kesimlerinin katılımını gerekli kılmaktadır. Dolayısıyla, suçtan endişe duyan her kurumun, her sivil toplum örgütünün ve her bireyin aktif olarak suç önleme faaliyetlerine destek vermesi gerekliliği kaçınılmazdır. Polis-vatandaş ilişkileri, bir devletin demokratik bakımdan gelişmişliğinin ölçülmesinde belirleyici role sahip olmakla birlikte, güvenlik hizmetinin etkinliğini, verimliliğini arttırmakta ve halk tarafından kabul gören güvenlik tedbirlerine de zemin hazırlamaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda; Polis Merkez Amirliklerimiz sorumluluk bölgelerinde düzenlenen huzur toplantılarında; suçla mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olamayacağı, bu anlamda kurum-kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile her bireye düşen sorumluluklar olduğu ve suçla mücadeleye bu unsurların etkin şekilde katılımının sağlanması için polis birimleri ile halk arasında karşılıklı güvenin en üst seviyeye çıkarılmasının, kamu düzeninin sağlanması, vatandaşın huzur ve güven ortamında yaşamını sürdürebilmesi için gerekli ve şart olduğunu vurgulayarak, vatandaşların istek ve şikayetlerini dinlenmiş, vatandaşlar tarafından iletilen sorunların çözümüne ilişkin gerekli çalışmaların yapılacağı dile getirilmiştir. Polis Merkez Amirliklerimiz, sorumluluk bölgelerinde de değişik tarihlerde yapılan Huzur Toplantılarına, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Odunpazarı Belediye Başkanlığı, Tepebaşı Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, OEDAŞ, Eğitim Kurumları, İlçe Emniyet Müdürlükleri, Asayiş, KOM, Çocuk, Önleyici Hizmetler, Trafik Denetleme, Uyuşturucu ile Mücadele, Basın Halkla İlişkiler, Muhabere Elektronik Şube Müdürlükleri, Polis Merkez Amirleri, Muhtarlar, site ve apartman yöneticileri ile mahalle sakini vatandaşlarımız katılmıştır” ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.