Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emir-koop’ta Şok Gelişme

Emir-koop Başkanı Ekrem Pamuk

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emir-koop’ta Şok Gelişme
Bursa’da 42 kooperatifin bağlı bulunduğu Emir-Koop Başkanı Ekrem Pamuk, kendi yönetiminde bulunan genel sekreteri hakkında görevini kötüye kullanıp evrakta sahtecilik yaptığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
İddiaya göre, Bursa genelinde memur kesimine ucuz arsa temin edip ev yapılmasına öncülük eden Emir-Koop Kooparatifler Birliği’ne bağlı 5 ayrı alt kooparatifin başkanı 7 Haziran’da yapılması planlanan genel kurulun gündemine seçim maddesinin de eklenmesi için 7 kişilik yönetim kuruluna noterden ihtar çekti. Yine iddiaya göre, noterden gelen ihtar mektubunu alan birliğin genel sekreteri T.P. ihtarı gelen evraklara işlemeyip, yönetim kuruluna da bilgi vermedi.
10 gün sonra yine aynı kooperatif başkanları bu kez yazılı dilekçe ile birliğe başvurup gönderilen ihtar mektubuna yazılı cevap istedi. Bu dilekçeden de yönetim kurulunu haberdar etmeyen genel sekreter T.P. Emir-Koop’un antetli kağıdına “16. noterden gönderdiğiniz 177555 sayı nolu ihtarnameniz yönetim kurulumuzca değerlendirilmiş olup 25.6 2016 tarihinde yapılacak olan genel kurulun gündemine alınmıştır” cevabını yazarak kaşeleyip ve imzalayarak dilekçe sahiplerine verdi.
Emir-Koop’un aylık yönetim kurulu toplantısı yapılırken, genel kurulun gündem maddeleri görüşüldü ve genel kurulun 18 Haziran 2016 tarihinde Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılmasına karar verildi. Seçimin gündem maddesi olarak konuşulmaması üzerine bu kez 5 başkan sözlü olarak itirazda bulunup yönetim kuruluna noterden çektikleri ihtar mektubu ile dilekçeyi sundu.
Yapılan usulsüzlüğün ortaya çıkması üzerine Emir-Koop Başkanı Ekrem Pamuk, Genel Sekreter T.P. hakkında suç duyurusunda bulundu. Genel sekreter hakkında Bursa Cumhuriyet Savcılığınca TCK’nın 204/2 resmi evrakta sahtecilik, 157/1 görevini kötüye kullanmak suçlarından soruşturma başlatıldığını belirten Ekrem Pamuk, “Gerekli işlemin yapılması için suç duyurusunda bulunduk. Biz de bunların yüzünden Emir-Koop tarihinde ilk defa yönetim kurulu içerisinden bir kişi hakkında suç duyurusunda bulunan başkan unvanını aldık. Akıl alacak bir olay değil. Neden yaptığını sorduğumuzda da kendisinden sağlıklı bir cevap alamadık" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.