Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli maaşını almak için evden çıkan yaşlı adam, günlerdir kayıp

Başkent’te Emekli Maaşını Bankadan Çekmek İçin Evinden Ayrılan Ve Bir Daha Haber Alınamayan Mahir Aslan (82), 10 Gündür Yakınları Tarafından Aranıyor. Ailesi, Alzheimer Hastası Olan Yaşlı Adamın Kaçırılmış Olabileceği Şüphesi Üzerinde Duruyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emekli maaşını almak için evden çıkan yaşlı adam, günlerdir kayıp
Başkent’te emekli maaşını bankadan çekmek için evinden ayrılan ve bir daha haber alınamayan yaşlı adam, 10 gündür yakınları tarafından aranıyor. Ailesi, alzheimer hastası olan yaşlı adamın kaçırılmış olabileceği şüphesi üzerinde duruyor.
Başkent’te 27 Haziran günü Keçiören’deki evinden emekli maaşını çekmek için bankaya giden ve 10 gündür haber alınamayan Mahir Aslan (82), ailesi ve yakınları tarafından her yerde aranıyor. Eşinden günlerdir haber alamayan ve yaşananları gözyaşları içinde anlatan Münevver Aslan, “Hastaydı, evin adamını bilemiyordu. Beni de bilemiyordu arada. Aklı yoktu. Kendini topla diyordum. ‘Ben kendimden mi yapıyorum böyle, başımı alıp giderim’ diyordu” ifadelerini kullandı.
Aslan, kocasının daha önce de birkaç kez kaybolduğunu, ancak insanların yardımıyla evini bulabildiği belirtti.
“Gece gündüz kapıdan, pencereden gelecek diye gözetliyoruz”
27 Haziran günü kocasının evden çıktığını ve kendisine ‘Ben gelene kadar sofrayı hazırla’ dediğini ancak o günden sonra eve dönmediğini belirtti. Saat 13.00’ten sonra eşini aramaya çıktığını söyleyen Münevver Aslan, “Bulamadım. Gidiş o gidiş. Başka bir telaşemiz yok. Canım daraldı, duramıyorum. Gece gündüz kapıdan, pencereden gelecek diye gözetliyoruz. Gelen yok, giden yok” şeklinde konuştu.
“Sabah anahtarı kapıya vermeseydim, ayakkabılarını vermeseydim bu işler başımıza gelmezdi”
Banka müdüründen eşinin emekli maaşını çektiğini öğrendiğini belirten Münevver Aslan, “Banka müdürü, ‘Teyze eşin bizimle geldi bayramlaştı, çıktı gitti. Ben böyle bir durumun olduğunu bilseydim, eşinin maaşını da vermezdim, kendisini de bırakmazdım’ dedi. Bugün 10 gündür kayıp. Sabah anahtarı kapıya vermeseydim, ayakkabılarını vermeseydim bu işler başımıza gelmezdi” diye konuştu.
Eşinin ayakkabıcı bir arkadaşının olduğunu ve kendisinden şüphelendiğini belirten Münevver Aslan, “Ben başkasından şüphelenmiyorum. Benim şüphelim o. O ayakkabıcıyı tanıyor, ona gidiyor, kötü bir ayakkabıcı. O gün bunu takip etti, saf olduğunu da bildi, kafa dönük beni bilemeyen onu bilir mi? Böylelikle kayboldu” ifadelerini kullandı.
Kayıp Mahir Aslan’ın yeğeni Ömer Aslan ise, amcasının kaybolduğu gün köyde olduğunu belirterek, “Yengem çıkartmış onu. Bankadan maaşını çekiyor, bankadaki bütün memurlar tanıyor bunu. Parasını alıyor gidiyor. Burada bir berber var, kayıp bürosundan berbere kadar kamera kayıtlarına bakıyorlar. Oraya kadar gidiyor ama oradan sonra nereye gittiği belli değil. Şu anda her tarafta arıyoruz. Başka bildiğimiz bir şey yok. Bankadan diğer hesabından parası çekildi mi, çekilmedi mi onu da bildiğimiz yok. Maaşını aldığı kesin. Karakola haber verdik, fotoğraflarını verdik haber bekliyoruz” diye konuştu.
“Ayakkabıcıya falan gittiğini de bilmiyorum ben” diyen yeğen Ömer Aslan, şöyle devam etti:
“Yengemden duydum. Gözlerimle görmediğim için kimseden şüphelenemem. O kadar seyrediyoruz herkes başkasından şüpheleniyor, en yakını oğlu babasını öldürüyor. Bilemezsin ki kimin ne yaptığını. Bir şey diyemem onu hukuk artık bulur, emniyette bunu çıkartırlar. Tek istediğimiz amcamın ölüsünün ya da dirisinin elimize geçmesi.”
Kayıp Mahir Aslan’ın bankadan çıktıktan sonraki son görüntüleri ise caddedeki güvenlik kamerasına yansıdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.