Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elleri kesilerek öldürülen kadının cinayet davasında sona gelindi

Kocaeli’de 2015 yılının Ocak ayında elleri kesilmiş olarak cesedi bulunan Nuran Dutlu’nun öldürülmesiyle ilgili Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sona gelindi.2015 yılının Ocak ayında Kocaeli’nin İzmit ve Kandıra ilçelerini...

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elleri kesilerek öldürülen kadının cinayet davasında sona gelindi
Kocaeli’de 2015 yılının Ocak ayında elleri kesilmiş olarak cesedi bulunan Nuran Dutlu’nun öldürülmesiyle ilgili Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sona gelindi.
2015 yılının Ocak ayında Kocaeli’nin İzmit ve Kandıra ilçelerini birbirine bağlayan D-605 karayolunun Çayırköy mevkiinde elleri kesilmiş şekilde bulunan kadın cesedinin, jandarma ekiplerinin yaptığı 15 günlük detaylı bir araştırma neticesi 21 yaşındaki 1 çocuk annesi Nuran Dutlu’ya ait olduğu belirlenmişti. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin detaylı çalışmaları ve aylar süren bir dizi operasyon neticesinde 21 yaşında elleri kesilerek öldürülen Nuran Dutlu’nun katilleri ve suç ortakları olduğu iddia edilen 8 kişi yakalanmıştı. Olayla ilgili yakalananlardan Muhammet Y. ile Sertaç Ö.’nün tutuklu yargılanmasına karar verilirken, Arif Ç., Vedat A., Mehmet K., Murat A., Serkan A. ve Mustafa Barış Y.’nin ise tutuksuz yargılanmalarına hükmedilmişti.
Duruşmanın 7’nci celsesine Tutuklu sanıklar Sertaç Ö. ve Muhammet Y. ,tutuksuz sanık Vedat A. ile tutuklu sanık Sertaç Ö.’nün avukatı Selman Balta, sanık Vedat A.’nın avukatı Tuncay Özdemir, sanık Arif Ç.’nin avukatı Şeyma Şirin, sanık Muhammet Y.’nin avukatı Selin Keskin ve Nuran Dutlu’nun annesi Hediye Görmüş katıldı. Yaklaşık 10 dakika kadar süren duruşma sanıklar Arif Ç. Murat A., Mehmet K. ve Mustafa Y.’nin 30 gün adli para cezası karşılığı 900 TL adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Tutuklu sanıklar Sertaç Ö. ve Muhammet Y.’nin ise tutuklu haline karar verildi.
Duruşmadan sonra konuşan Nuran Dutlu’nun annesi Hediye Görmüş, ”Sonuna kadar hesabını soracağım. Benim kızım gitti, gider. Nasıl üzülmeyeyim, nasıl ağlamayayım” dedi.
Duruşma 1 Şubat 2017 tarihine ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.