Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elebaşı Öcalan’ın Kuzeni Adliyeye Sevk Edildi

Gaziantep ve Şanlıurfa’da polis operasyonu ile gözaltına alınan ve terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın yeğeni ile Kobani’de PYD saflarında öldürülen bir kişinin eşinin de aralarında bulunduğu 9 kişiden 8’i adliyeye...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep ve Şanlıurfa’da polis operasyonu ile gözaltına alınan ve terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın yeğeni ile Kobani’de PYD saflarında öldürülen bir kişinin eşinin de aralarında bulunduğu 9 kişiden 8’i adliyeye sevk edildi.
Gaziantep’in Nizip ilçesi ve Şanlıurfa’da 3 gün önce gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın kuzeni Yasin Aslan ve geçen yıl Kobani’de girdiği çatışmada öldürülen PYD üyesi Muharrem Taydaş’ın karısı DBP Nizip İlçe Eş Başkanı Songül Taydaş’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı. İnternet ortamında terör örgütünün talimatları doğrultusunda örgütün propagandasını yaparak, övücü, özendirici paylaşımlarda bulunan, meşru göstermeye çalışan, halkı kin nefret ve şiddete yönlendiren, güvenlik güçlerini hedef göstererek, Cumhurbaşkanı ve devlet kurumlarına hakaret ettiği gerekçesiyle sorgulanan örgüt üyelerinin ev ve hücrelerinde PKK-KCK’ya ait terör örgütü içerikli kitap, dergi, bez parçaları gibi örgütsel dokümanlar örgütsel dokümanlar, 1 adet av tüfeği ve bu tüfeğe ait 30 adet fişek ve 66 adet tabanca fişeği, 750 kök hint keneviri, dijital materyaller ve EYP yapımında kullanılan malzemeler, havai fişek rampasının yanı sıra FETÖ-PDY lideri olarak belirtilen Fethullah Gülen’e ait kitaplar da ele geçirilmişti. Zanlılar sorgularının tamamlanmasının ardından Nizip Adliyesi’ne sevk edildi.
CEZAEVİNDEKİ KARAGÖZ’ÜN KARDEŞİ DE GÖZALTINA ALINDI
Operasyonlarda gözaltına alınan isimlerin arasında 10 yıl önce örgütün dağ kadrosunda yer alan ve Gaziantep’in Nizip ilçesinde oturan ailesini ziyaret geldiğinde yakalanarak, cezaevine gönderilen Suat Karagöz isimli teröristin kardeşi Ramazan Karagöz’ün de bulunduğu bildirildi. PKK/KCK terör örgütü eylemlerinde bölgedeki öne çıkan isimlerinden olduğu ileri sürülen Yılmaz Kabakulak, Hasan Demir, Muharrem Polat, Cemil Polat ve Serdar Yılmaz isimli şahısların da gözaltında olduğu ortaya çıktı.
PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, örgüt propagandası yapmak, terör örgütü talimatları doğrultusunda güvenlik güçlerini hedef gösterdikleri gibi suçlardan sorgulanan şahıslar, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye götürüldü.
Öte yandan bir kişinin ise sorgusunun ardından serbest bırakıldığı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.