Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ’daki Uyuşturucu Operasyonu

Elazığ'da Polis Tarafından Yapılan Çalişmada 45 Kilo Esrar Ele Geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’daki Uyuşturucu Operasyonu
Elazığ’da polisin yaptığı çalışmada ele geçirilen 45 kilo eroinin Hakkari, Van ve Diyarbakır’dan temin edildiği ve İstanbul üzerinden Avrupa’ya çıkarılacağı öğrenildi.
Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bugün sabah bir kamyona düzenlediği operasyonda 90 paket halinde 45 kilo eroin ele geçirmişti. Operasyonda kamyon sürücüsü M.K. ile uyuşturucuyu temin eden kardeşler F.A. ile H.A. yakalanmıştı.
Operasyonun detaylarıyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “İl genelinde uyuşturucu madde ticareti yaparak haksız ekonomik çıkar sağlayan şahısların suç faaliyetlerini deşifre etmek ve suç delilleri ile yakalanabilmesini sağlamak amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı istihbari çalışmalar yapıldı. Merkez Akçakiraz Beldesinde ikamet eden F.A. ve H.A. isimli kardeşlerin Van, Diyarbakır ve Hakkari illerinden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Avrupa ülkelerine göndermek suretiyle eroin madde ticareti yaptıkları yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine şahıslar hakkında planlı ve projeli çalışma başlatılmıştır" denildi.
Açıklamada, “Elazığ’da nakliyecilik yapan M.K. isimli şahıs ile F.A.’nın buluştukları ve birlikte M.K.’ye ait kamyonla, Akçakiraz Beldesinde giderek uyuşturucu maddeyi yükledikleri düşüncesiyle takibe alındı. Saat 05.00 sıralarında H.A.’nın M.K.’nin ikametine geldiği ve birlikte kamyonla harekete geçtikleri tespit edilmiş, araç İstanbul iline hareket halinde iken Malatya yolunda durdurulmuş, araç içinde yapılan aramada toplam 90 paket halinde 45 kilo eroin maddesi ele geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi.
Olayla ilgisi bulunan F.A isimli şahsın ise Elazığ-İstanbul uçağına bilet aldığı ve ticari taksi ile havalimanına hareket ettiği öğrenilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcısının talimatı doğrultusunda bahse konu şahıs havalimanı kavşağında yakalandığı belirtilen açıklamada, toplam 3 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.
3 şüphelinin yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.