Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ’daki Tren Kazasında Ölen 5 Suriyeli Son Yolculuğuna Uğurlandı

Elazığ’da 9 tarım işçisinin öldüğü tren kazasında kimlik teşhisleri ve otopsileri tamamlanan 5 Suriyeli son yolculuğuna uğurlandı.Olay, dün saat 10.45’te meydana gelmişti. Tatvan-Ankara seferini yapan Van Gölü ekspresi treni, merkez...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’da 9 tarım işçisinin öldüğü tren kazasında kimlik teşhisleri ve otopsileri tamamlanan 5 Suriyeli son yolculuğuna uğurlandı.
Olay, dün saat 10.45’te meydana gelmişti. Tatvan-Ankara seferini yapan Van Gölü ekspresi treni, merkez Yurtbaşı beldesi Seralar mevkiinde bulunan kontrolsüz ve resmi olmayan hemzemin geçitte seralarda çalışan işçileri taşıyan minibüse çarpmıştı. Kazada, minibüste bulunan 5’i Suriyeli 9 işçi hayatını kaybetmiş, 1 Suriyeli işçi ise ağır yaralanmıştı.
5’İ DE ASRİ MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ
Tarım işçiliği yapan ve kazada hayatını kaybeden Suriyeli işçiler Abdullah Bargash (33), Muhammet Eşhap (31), Rami Eşhap (26), Kusayn Salih (36) ve Besil Ali’nin (23) kimlik teşhisleri ve otopsi işlemleri Fırat Üniversitesi morgunda savcı eşliğine tamamlandı.
Morgda Suriyeli ölen işçilerin yakınlarıyla görüşen Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, en kısa sürede işlemlerin tamamlanmasının ardından cenazeleri vereceklerini söyledi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından cenazeler, yakınları tarafından morgdan çıkarılarak Elazığ Belediyesi’ne ait cenaze araçları ile Asri Mezarlığına getirildi. Asri Mezarlığı Dumandağ Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Suriyeli 5 cenazede yan yana toprağa verildi.
BİRİNİN EŞİ 9 AYLIK HAMİLE, DİĞERİNİN 15 GÜNLÜK BEBEĞİ VAR
Son yolculuğuna uğurlanan Suriyeli işçilerden 33 yaşındaki Abdullah Bargash’ın evli ve eşinin 9 aylık hamile olduğu öğrenildi. Bargash’ın Suriye’nin Derzor kentinden savaştan kaçıp önce İstanbul’a geldiği 2 ay önce de eşi, annesi ve kız kardeşiyle Elazığ’a yerleştiği ortaya çıktı.
Aynı kazada amcasının oğlu Muhammed Eşhap ile birlikte hayatını kaybeden 26 yaşındaki Rami Eşhap’ın ise 1 yıldır Elazığ’da bulunduğu 15 gün öncede bebeğinin dünyaya geldiği öğrenildi.
Kazada ölen Kusayn Salih’in de evli,biri engelli 2 çocuğunun olduğu bildirildi. Besil Ali’nin ise Suriye’de doğar doğmaz anne ve babasını kaybederek yetim kaldığı, Elazığ’da çalışarak kazandığı parayla 5 kız ile 2 engelli ağabeyinin geçimini sağladığı belirtildi.
4 TÜRK İŞÇİNİN CENAZESİ DE TOPRAĞA VERİLMİŞTİ
Kazada hayatını kaybeden minibüs şoförü Mesut Karakoç’un cenazesi merkeze bağlı Altınçevre köyünde, işçilerden Turan Özdemir’in cenazesi Karakoçan ilçesi Demirciler köyünde, Doğan Deniz’in cenazesi ise Kovancılar’a bağlı Mirahmet köyünde dün toprağa verildi. Türk işçilerden Zülküf Yaşar ise bugün sabah saatlerinde Asri mezarlığında son yolculuğuna uğurlanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.