Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ’daki Paralel Yapı Operasyonunda 11 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Elazığ merkezli 9 ilde düzenlenen “Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması” operasyonunda gözaltına alınan 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ merkezli 9 ilde düzenlenen “Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması” operasyonunda gözaltına alınan 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (KOM) bağlı ekipler, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü “Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması” soruşturması kapsamında Cuma günü operasyon yapmıştı. KOM ekipleri tarafından Elazığ merkezli Antalya, Bursa, İstanbul, Malatya, Bitlis, Kahramanmaraş, Tunceli ve Hakkari’de yapılan eş zamanlı operasyonda 28 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Gözaltına alınan 28 şüphelinin ifadesi Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’nde alındı. İfadeleri alınan şüphelilerden 17’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. 11 şüpheli ise bugün sabah Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerin, “Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “Resmi belgede sahtecilik”, “Vergi usul kanununa muhalefet” ile “Kamu kurum ve kuruluşlarını nitelikli dolandırıcılık” suçlarını işledikleri iddia ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.