Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ’da Uyuşturucuya Geçit Verilmiyor

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Elazığ polisi, geçtiğimiz yıldan bugüne kadar 870 kilogramı eroin olmak üzere toplamda 1 ton 446 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi.Terör örgütü PKK’nın nemalandığı uyuşturucu madde ticareti ile ilgili...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Elazığ polisi, geçtiğimiz yıldan bugüne kadar 870 kilogramı eroin olmak üzere toplamda 1 ton 446 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi.
Terör örgütü PKK’nın nemalandığı uyuşturucu madde ticareti ile ilgili önemli geçiş noktalarından biri olan Elazığ’da örgüte ağır darbeler vuruldu. 2015 yılından itibaren bugüne kadar yapılan planlı çalışmalar sayesinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, 870 kilogramı eroin olmak üzere 1 ton 446 kilogram uyuşturucu madde ele geçirdi.
CENAZE ARACI DA YAKALANMASINA ENGEL OLAMADI
Uyuşturucu tacirlerinin birbirinden farklı ilginç yöntemleri de polise yakalanmalarına engel olmadı. Operasyonlar kapsamında ise en çok dikkat çeken cenaze aracında, sahte defin belgeli, cansız mankenli eroin sevkiyatı olmuştu. 7 Eylül 2015 tarihinde Elazığ polisi, durdurdukları bir cenaze aracında, içinde cansız mankenin bulunduğu tabutun altına yapılmış özel alanda 200 kilogram eroin ele geçirmiş, şüpheliler Y.F. ile M.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
İkinci dikkat çeken uyuşturucu nakli ise 12 Nisan 2015’te kar küreme aracıyla yapılan olmuştu. Van’dan İstanbul’a gitmek üzere yola çıkan kar küreme aracı polis tarafından durdurulmuş ve yapılan aramada aracın özel bölmesinde 600 kilogram eroin ele geçirilmişti.
20 YIL VE 60 BİN LİRA PARA CEZASI ALDI
Kar küreme aracıyla 600 kilogram eroin taşıyan ve polisin başarılı çalışması sonucu yakalanan şüpheli Mustafa Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Zanlı Mustafa Y.’nin yargılanması Elazığ Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde tamamlandı. Mahkemede kurye olduğunu itiraf eden şüpheliye 20 yıl hapis ve 60 bin lira da para cezası verildi.
EN SON 45 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ
Narkotimler, en son Elazığ-Malatya yolunun 7. kilometresinde daha önceden plakasını belirlediği Muhammet K. idaresindeki 44 LA 669 plakalı kamyona operasyon düzenlemişti. Operasyonda şüpheli Muhammet K. gözaltına alınırken, İl Emniyet Müdürlüğü’ne çekilen kamyonda yapılan aramada kabinin üst kısmında battaniyenin içindeki çantalara gizlenmiş 90 paket halinde 45 kilogram eroin bulunmuştu. Uyuşturucu madde ile ilgili kamyon şoförü kurye ile sahipleri oldukları belirlenen 3 kişi tutuklanmıştı.
158 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
İl Emniyet Müdürlüğü narkotik ve istihbarat birimlerinin yaptıkları çalışmalarda ele geçirilen 1 ton 446 kilogram uyuşturucu maddenin 870 kilogramının eroin, 576 kilogramının kubar ve toz esrar olduğu öğrenildi. Bunun yanı sıra polis, yaklaşık 10 bin adet ecstasy hap da ele geçirdi.
Polisin yaptığı çalışmalarda yakalanan şüphelilerden 158’inin uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.