Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ’da ‘sahte rapor’ davası başladı

Elazığ’da emekli olabilmek ve engelli haklarından faydalanabilmek için sahte rapor temin ettiği ve aldığı ileri sürülen 26 şüphelinin yargılanmasına başlandı.Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2008 yılında başlatılan “Sahte...

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2016 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’da emekli olabilmek ve engelli haklarından faydalanabilmek için sahte rapor temin ettiği ve aldığı ileri sürülen 26 şüphelinin yargılanmasına başlandı.
Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2008 yılında başlatılan “Sahte rapor” soruşturması kapsamında belirlenen 27 şüpheliden 26’sının yargılanması bugün Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. 1 şüphelinin soruşturma devam ederken vefat etmesi nedeniyle davadan düşürüldüğü öğrenildi.
“Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “Örgüte üye olmak” suçundan haklarında iddianame hazırlanan şüpheliler hakkında, “Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” ve “Sahte resmi evrak düzenlemek” suçlarından dava açıldı.
Duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıkların yanı sıra taraf avukatları katıldı. 8 yıllık soruşturmada raporların tekrar alınmasıyla hazırlanan iddianamede genel orak sanıkların, SSK’dan emekli olabilmek, engelli haklarından yararlanmak ve maaşa bağlanmak için şüpheli Ramazan Yaşar İ. tarafından Harput Devlet, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden SSK’ya verilmek üzere sahte rapor temin ettiğine yer verildi.
İddianamede birçok şüphelinin normalde yüzde 15 ile 30 arasında değişen raporunun yüzde 40’ın üzerine çıkarılarak engelli hakları ve emeklilikten yararlandırıldığının tespit edildiği aktarıldı. İddianame, şüphelilerden A.R.Y’nin yüzde 0 engellilik durumu varken, yüzde 42,40 engelli raporu aldığının, bunun da savcılık tarafından Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde yaptırılan kontrolle ortaya çıktığına dikkat çekildi. Ayrıca, M.B.’nin yüzde 2’lik engel durumuna karşı yüzde 58’lik engel durumunu gösterir sahte rapor alarak, engelli ve emeklilik haklarından yararlanarak, devleti zarar uğrattığının da yapılan muayenesiyle ortaya çıktığı kaydedildi.
İddianame ile ilgili mahkeme heyeti sanıklardan tek tek savunma aldı. Hastanelerden rapor alan sanıklar suçlamaları reddederken, asıl şüpheli olarak dosyada yer alan Ramazan Yaşar İ.’yi tanıdıklarını ancak bir bağlantılarının olmadığını söyledi.
Bunun üzerine mahkeme başkanı, sanıklara “O şahsın bu işlerin başında olduğunu, benzer bir suçtan dolayı şuan Malatya’da tutuklu bulunduğunu” söyledi.
Sanık avukatlarının dinlenmesinin ardından, mahkeme heyeti alınan sahte heyet raporları ve sonradan aldırılan kontrol raporlarının karşılaştırılması için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.