Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ’da Paralel Yapı Operasyonunda Aranan Evraklar Nehir Kenarında Bulundu

Elazığ merkezli 3 il ile 2 ilçede düzenlenen “Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması” operasyonu kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında aranan bazı evraklarla birlikte Fetullah...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ merkezli 3 il ile 2 ilçede düzenlenen “Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması” operasyonu kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında aranan bazı evraklarla birlikte Fetullah Gülen’e ait kitap ve CD’ler nehir kenarında bulundu.
Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, “Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik Kovancılar İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında çalışma yapmıştı. Yapılan çalışma sonrası polis dün Elazığ’ın Kovancılar ilçesi merkezli, Palu ilçesi ile Sakarya ve Bitlis’te 11 adrese eş zamanlı baskın düzenlemiş, 8 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Şüphelilerden 2’si İl Emniyet Müdürlüğü’nde ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. 6 şüpheli ise Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, terör örgütü üyesi olmak, SODES projelerinde yolsuzluk, haksız kazanç elde etme suçlarından Kovancılar Adliyesi’ne sevk edildi.
EVRAKLAR NEHİR KENARINDA BULUNDU
Öte yandan, 1 şüphelinin gözaltına alındığı Palu ilçesinde vatandaşlar, Fırat Nehri kenarında Fetullah Gülen’e ait onlarca kitap, CD v SODES proje evraklarını bularak, polise haber verdi. Polis ekipleri evrak ve kitaplara el koydu. Bulunan evrakların bazılarının polisin ulaşmaya çalıştığı Kovancılar ilçesi Gençlik Merkezi ile Eğitim ve Yardımlaşma Derneğine ait dokümanlar olduğu ileri sürüldü.
Operasyonla ilgili soruşturma devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.