Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ’da FETÖ/PDY operasyonlarında 155 şüpheli tutuklandı

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ’da, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından yapılan darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 585 kamu görevlisi açığa alındı, 155 hakim, savcı, polis...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ELAZIĞ (İHA) – Elazığ’da, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından yapılan darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 585 kamu görevlisi açığa alındı, 155 hakim, savcı, polis ve asker ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Elazığ’da, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında darbe girişiminin ilk gününden bugüne kadar 585 kamu personeli açığa alındı. Açığa alınan personellerden 190’ının İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli rütbeli ve memurlarında yer aldığı polis, 229’unun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne görevli çoğunluğu öğretmen, merkez ve ilçe adliyelerinden 24 hakim ve savcı olduğu öğrenildi. Kentte İl Defterdarlığı’nda 6, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 7, TKDK’da 4, İl Müftülüğü’nde 6, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde 6, Fırat Üniversitesi’nde 41, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde 13, Kamu Hastaneleri’nde 24, İl Sağlık Müdürlüğü’nde 5, Devlet Hava Meydanları’nda 9, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde 4, TEİAŞ 4, Orman Böle Müdürlüğü’nde 2, Su Ürünleri Enstitüsü’nde 2 İller Bankası 2, Ticaret, Meteoroloji, Fırat Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu, Polis Eğitim Merkezi ve Elazığ Valiliği kadrosundan ise birer kişi açığa alındı.
75 polis tutuklandı
Açığı alınmaların yanı sıra darbe girişimi nedeniyle Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü, 8. Kolordu ve İl Jandarma Komutanlığı, Adliye ile PTT’de de adli süreç nedeniyle gözaltılar ve tutuklamalar yaşandı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli aralarında müdürlerinde bulunduğu 116 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınan polislerde 75’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 17’sine adli kontrol verildi. 24 polisin ise gözaltı işleminin devem ettiği öğrenildi.
Biri general, 61 asker tutuklandı
Elazığ’ın sözde sıkı yönetim komutanı olarak adı geçen, Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkadir Ünlü’nün 15 Temmuz gecesi kentte gözaltına alınmasının ardından diğer bağlantıları ortaya çıkmıştı. Elazığ polisi tarafından peş peşe 8. Kolordu ve İl Jandarma Komutanlığı’nda yönelik operasyon yapılmıştı. Operasyonlarda şuana kadar 63 askeri personelin gözaltına alındığı, bunlardan 61’inin tutuklandığı, iki askerin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.
18 hakim ve savcı da tutuklanmıştı
Elazığ ve ilçe adliyelerinde görevli 24 hakim ve savcı açığa alınmış, ardından da gözaltı kararı verilmişti. Gözaltına alınan 22 hakim ve savcıdan 18’i tutuklanırken, 4’ü adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Hakkında tutuklama kararı bulunan 2 hakim ve savcının arandığı öğrenildi.
PTT memuru tutuklandı
PTT’ye yönelik yapılan operasyonda ise 3 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 1’i tutuklandı, 2’si ise adli kontrol şartı ile bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.