Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ’da 16 hakim ve savcı tutuklandı

Elazığ’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 gün önce gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan hakim ve savcılardan itiraz üzerine gözaltına alınan 16’sı tutuklandı.İstanbul ve Ankara’da FETÖ/PDY tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 gün önce gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan hakim ve savcılardan itiraz üzerine gözaltına alınan 16’sı tutuklandı.
İstanbul ve Ankara’da FETÖ/PDY tarafından yapılan darbe girişimi nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında Elazığ Adliyesi’nde görevli 24 hakim ve savcı, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü KOM ve TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınarak, adliyeye sevk edilmişti. Savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkartılan hakim ve savcılar adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturma savcısı, adli kontrol şartı ile serbest kalan savcı ve hakimler hakkında mahkemeye itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren mahkeme, serbest kalan hakim ve savcılar için yeniden yakalama kararı verdi. Polis tarafından tekrar gözaltına alınan hakim ve savcılardan 16’sı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Yakalanma kararı bulunan 4 hakim ve savcının ise arandığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.