Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ’da 13 asker tutuklandı

Elazığ’da, darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 13 askeri personel çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.Elazığ’da, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’nın...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’da, darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 13 askeri personel çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Elazığ’da, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, şüpheli askerlere yönelik operasyon yapmıştı. Operasyonda, 8. Kolordu ve İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir albay ile birlikte 15 askeri personel gözaltına alınmıştı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan askerler, adliyeye sevk edildi. Askerlerden 13’ü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, albay ile birlikte iki asker ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Daha önce de 43 asker tutuklanmıştı
FETÖ/PDY’nin darbe girişimi sonrasında Elazığ’da 8. Kolordu ve İl Jandarma Komutanlığı’nda başlatılan soruşturmalar kapsamında bir tuğgeneral ile birlikte 43 asker gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.