Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 10 gözaltı

Elazığ’da Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında iş adamı ve öğretmenlerin de bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.Edinilen...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’da Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında iş adamı ve öğretmenlerin de bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY’nin darbe girişimi ve il yapılanması soruşturması kapsamında operasyon yapıldı. Elazığ, Antalya, Bitlis, Kahramanmaraş, Bursa, Malatya, Tunceli, Hakkari ve İstanbul’daki 45 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında öğretmen ve iş adamlarının bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.
3 adet 1 dolar çıktı
Operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerden bazılarının yurt dışına kaçtığı belirlendi. Firar durumda bulunan 35 şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmaların ise sürdüğü bildirildi. Gözaltına alınan 10 şüpheliden bazılarının evinde yapılan aramada 3 adet 1 dolar çıkarken, çok sayıda da toplatma kararı bulunan yasak yayın ele geçirildiği öğrenildi.
Elazığ’da gözaltına alınan şüpheliler, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.