Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ merkezli 8 ilde FETÖ operasyonu: 10 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Elazığ merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Elazığ Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Elazığ merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Elazığ merkezli İstanbul, Diyarbakır, Kocaeli, Erzurum, Mardin, Malatya ve Kahramanmaraş’ta 19 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 19 şüpheliden 10’u gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde KHK ile yasaklanan yayın evlerine ait kitaplar ile dijital materyaller ele geçirildi.
Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere il emniyet müdürlüğüne götürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerin FETÖ/PDY adına aktif olarak görev yapan ev imamları, elaman kazandıran rehberler, evlere finans desteği sağlayan esnaf, üniversite mezunlarını yapıyla bağlantılı şirket ve firmalara yerleştirilmesi ile kurban derisi toplayarak örgüte finansal desteği sağlayanların olduğu öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.