Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim Uçağı Tarlaya Zorunlu İniş Yaptı

Çorlu Havalimanı’ndan havalanan EVSS tipi eğitim uçağı, motorunun arızalanması nedeniyle Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz beldesi yakınlarında tarlaya zorunlu iniş yaptı.İddiaya göre, saat 16.30 sıralarında Çorlu...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çorlu Havalimanı’ndan havalanan EVSS tipi eğitim uçağı, motorunun arızalanması nedeniyle Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz beldesi yakınlarında tarlaya zorunlu iniş yaptı.
İddiaya göre, saat 16.30 sıralarında Çorlu Havalimanı’ndan havalanan Top Air Uçuş Akademisi’ne ait EVSS tipi eğitim uçağı, motor arızası nedeniyle kalkıştan bir süre sonra Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz beldesi yakınlarında tarlaya zorunlu iniş yaptı. Uçağın pilotu ve öğrencisi zorunlu iniş yapan uçaktan yara almadan çıktı. Kısa sürede bölgeye gelen itfaiye ve sağlık ekiplerinin yaptıkları kontrollerin ardından olay yerine havaalanı yetkilileri geldi. Havaalanı yetkilileri, kaza kırım ekiplerinin gerekli kontrollerinin ardından havanın müsait olması durumunda uçağın havayolu ile Çorlu Havaalanı’na gidebileceğini, aksi takdirde karayolu ile götürüleceğini belirtti.
Jandarma ekipleri, prosedür gereği uçak pilotunu ve öğrenciyi alkol testi ve sağlık kontrolünden geçirmek üzere hastaneye sevk etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.