Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege’de İnsanlık Dramı Büyüyerek Sürüyor

İzmir’in Çeşme ilçesinde yedi ayrı olayda şişme botlarda 310 sığınmacı daha yakalandı.Sığınmacıların İzmir Çeşme’den yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sakız Adası’na geçme girişimleri sürüyor. Çeşme’de devriye görevi...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Çeşme ilçesinde yedi ayrı olayda şişme botlarda 310 sığınmacı daha yakalandı.
Sığınmacıların İzmir Çeşme’den yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sakız Adası’na geçme girişimleri sürüyor. Çeşme’de devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait TCSG Umut gemisi, gece saat 02.00’den sabah saatlerine kadar yedi ayrı olayda şişme botlarla Sakız Adası’na geçmeye çalışan 255’i Afgan, 55’i Suriye uyruklu 310 sığınmacı yakaladı. TCSG Umut gemisine alınan 310 sığınmacı, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 109 botuyla ve şişme botlarla Çeşme iskelesine getirildi. Sığınmacılar, iskeleye tahliye işlemleri sırasında beklerken tuvalet ihtiyaçları için ise Çeşme iskelesinin yanında bulunan Çeşme Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Sığınmacıların büyük çoğunluğunun uykusuz ve yorgun olduğu gözlenirken, sığınmacılar birbirlerine yaslanarak uyuyakaldı.
Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Emniyet Müdürlüğü’nde İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer ve İlçe Jandarma Komutanı Aykan Özsarı ile bir toplantı yaptı. Sığınmacıların işlemlerinin uzaması gerginliğe de neden oldu. İmece İnisiyatifi grubunun getirdiği bir tercüman, ihtiyaçlarının giderilmediğini, saatlerdir beklediklerini söyleyerek tepki gösteren sığınmacıları yatıştırdı. Tercüman, sığınmacılara görevlilerin işlemlerin bir an önce bitirilmesi için çaba gösterdiğini, yasa dışı yollarla Sakız Adası’na geçme çabalarının doğru olmadığını, Avrupa Birliği’nin aldığı kararlar gereğince yasa dışı yollarla karşıya geçseler bile iade edileceklerini anlattı.
Öte yandan Çeşme sahiline doğru koşarak kaçmaya çalışan bir sığınmacı, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. 310 sığınmacı, yapılan işlemlerinin ardından otobüslerle İzmir İl Göç İdaresi’ne gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.