Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege’de Göçmen Faciası: 1 Çocuk Öldü, 4 Kişi De Yaralandı

Edirne’nin Enez ilçesi yakınlarında, yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmek isteyen 58 kişilik Afganistan uyruklu göçmen kafilesinin içinde bulunduğu bot battı. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Afgan uyruklu bir çocuğun cansız bedenine...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’nin Enez ilçesi yakınlarında, yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmek isteyen 58 kişilik Afganistan uyruklu göçmen kafilesinin içinde bulunduğu bot battı. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Afgan uyruklu bir çocuğun cansız bedenine ulaşıldı, olayda 4 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, 58 kişilik göçmen kafilesini taşıyan plastik bot, Sultaniçi Sahili’nden yaklaşık 3 mil açıkta battı. Kısa sürede olay yerine giden Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan yaklaşık 57 kişilik Afgan uyruklu göçmen kafilesini kurtardı. Olay yerine gelen 5 ambulans ve UMKE ekiplerinin müdahalesiyle, kafilenin içerisinde bulunan 3 Afgan kadın ve 4 yaralı Enez Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sahil Güvenlik Botları, bölgede başka göçmenlerin de olabileceği şüphesiyle arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
"İNŞALLAH BAŞKA ÖLÜM YOKTUR DİYE UMUT EDİYORUZ"
Edirne’nin Enez ilçesinde yaşanan göçmen faciası ile ilgili açıklama yapan Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, "58 Afgan, bir plastik botla Sultaniçi Sahili’nden yaklaşık 3 mil açıkta batıyor. Çanakkale’den bu bölgede görev yapan Sahil Güvenlik botu, bir ihbar üzerine oraya hareket ediyorlar. Bu Afgan vatandaşları alıyorlar. Maalesef 3 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir bebek ölüyor. 4 kişi de şu anda tedavi altında, hayati tehlikesi olan bir kişi yok. Hepsine şu an da sağlık merkezimizde bakılıyor, tedavileri yapılıyor, ihtiyaçları karşılanıyor, ısıtılıyorlar. Arkadaşlarımız orada başka kimse var mı diye arama tarama çalışması yapıyorlar. Sanıyoruz, hepsi bu kadar diye düşünüyoruz. İnşallah başka boğulma vakası, ölüm yoktur diye umut ediyoruz. Deniz yeteri kadar berrak, şu an da havadan bir arama çalışması yok" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.