Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Denizi’nde 55 sığınmacı yakalandı

İzmir’in Çeşme ilçesinde Yunanistan’ın Sakız Adası’na yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 55 sığınmacı, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.Alınan bilgiye göre, Çeşme açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Çeşme ilçesinde Yunanistan’ın Sakız Adası’na yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 55 sığınmacı, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Çeşme açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, gece saat 01.30 sıralarında Çiftlik Mahallesi Karaabdullah Burnu açıklarında bir şişme bot tespit etti. Şişme botu durduran ekipler, bottaki 55 sığınmacıyı Sahil Güvenlik botuna aldı. Aralarında çok sayıda küçük yaşta çocuk ve kadının da bulunduğu sığınmacılar, Çeşme iskelesine götürüldü. 51’i Suriye, 3’ü Filistin, 1’i de İran uyruklu olduğu belirlenen sığınmacılar, Çeşme iskelesindeki çadıra alındı. Çadırdaki sobayı da yakan Sahil Güvenlik görevlileri, sığınmacılara battaniye, yiyecek ve içecek vererek ihtiyaçlarını karşıladı. Yorgun ve uykusuz olan sığınmacılar birbirlerine yaslanarak uyuyakaldı. Sığınmacıların işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilecekleri öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.