Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edremit’te Eğitim Uçağı Düştü

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, bir uçuş okuluna ait tek motorlu uçak, eğitim uçuşu sırasında düştü. Pilotlar kazayı yara almadan atlattı.Edinilen bilgilere göre, bir uçuş okuluna ait 2 kişilik DA-20 tipi pervaneli uçak, inişi sırasında...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’in Edremit ilçesinde, bir uçuş okuluna ait tek motorlu uçak, eğitim uçuşu sırasında düştü. Pilotlar kazayı yara almadan atlattı.
Edinilen bilgilere göre, bir uçuş okuluna ait 2 kişilik DA-20 tipi pervaneli uçak, inişi sırasında havalimanı pist ve taksi yolu yanındaki boş araziye düştü. İniş eğitimi sırasında iddialara göre, uçağın kuyruğu piste çarptı ve kırıma uğradı. Kontrolden çıkan TC-EDU tescilli uçak yere çaptı. Kazaya çok kısa sürede Edremit Koca Seyit Havalimanı ARFF ekipleri müdahale etti. Uçakta bulunan öğretmen pilot ve öğrenci pilot hemen kokpitten çıkarılarak 112 Acil Servisi’ne teslim edildi.
Uçakta kırım nedeniyle meydana gelen yakıt sızıntısı nedeniyle ARFF ekipleri toprak alandaki uçağı emniyete aldı. Kazanın ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne bilgi verildi, uçak enkazının kaza kırım ekipleri tarafından yarın incelenmesi bekleniyor. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı düşen uçağın pilotlarının sağlık durumlarının iyi olduğunu, kazayla ilgili olarak çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.