Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’deki Yangın Kontrol Altına Alındı

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyünde çıkan orman yangını tamamen kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyünde cuma günü ekili buğday tarlasına...

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’deki Yangın Kontrol Altına Alındı
Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyünde çıkan orman yangını tamamen kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.
Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyünde cuma günü ekili buğday tarlasına atılan sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen ve kısa sürede yaklaşık 100 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangın, rüzgarın şiddetini yitirmesiyle birlikte tamamen kontrol altına alındı.
Gökçetepe köyüne kadar ulaşan ve yazlık bölgeyi tehdit eden yangına, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 4 helikopter, 42 arazöz, 13 su tankeri, 5 dozer, 12 ilk müdahale aracı ile çok sayıda dozer ve iş makinesi müdahale etti. Yangın söndürme işlemine bölgedeki çok sayıda itfaiye ekibi de katıldı.
Pazar günü öğle saatlerinde tam anlamıyla kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları 2 gündür aralıksız devam ediyor. Yangından çok sayıda arı kovanı ve ekili tarım arazisinin etkilendiği tahmin edilirken, soğutma çalışmalarının ardından hasar tespitine başlanacağı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.